0

Ana Slobodnjak i Petar Crnjak su korisnici Startup inkubatora Rijeka, gdje razvijaju svoj originalan proizvod – aplikaciju koja će maturantima na jednom mjestu ponuditi sve informacije koje su im potrebne oko procesa prijave i polaganja državne mature te spremanja za ispite, piše Novi list.

'Našim korisnicima bit će dostupni materijali za utvrđivanje i ponavljanje gradiva. Proces učenja moći će pretvoriti u grupno iskustvo i povezati se putem aplikacije sa svojim prijateljima. Učenje bi trebalo postati i zabavno jer će svoje znanje moći testirati na zanimljivim kvizovima. Tu je i element kompetitivnosti jer o rezultatima koje su postigli na kvizovima, ovisit će i njihovo mjesto na ljestvici. Moći će se uspoređivati sa svojim prijateljima i drugim korisnicima, vidjeti koliko je dobro njihovo znanje, a sve kroz zabavu', rekli su Ana i Petar za Novi list.

via GIPHY


Oni dobro poznaju potrebe maturanata i kakav trud polaganje državne mature iziskuje jer su ju i sami polagali pa im je osnovna ideja učiniti cijeli proces učenja (barem) manje stresnim. Sada su studenti diplomskog studija Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.
Još nije poznato hoće li se naplaćivati korištenje aplikacije, ali vjerojatno će biti besplatan osnovni paket s obveznim predmetima za maturu. Dodatni paket, koji ćete moći preuzeti uz plaćanje, omogućit će pripreme za izborne predmete i iskustvo korištenja bez reklama. Službena web stranica trenutno im je u razvoju, a u tijeku je i potraga za investitorima.

Jedino što možemo zaključiti je da im držimo palčeve da ju uspiju što prije plasirati na tržište!
 
Foto: Giphy/Profimedia

M.Z. / Novi list

Provjeri još...

Najlošija generacija ikad – NCVVO objavio podatke o (ne)uspjehu ovogodišnjih pristupnika državnoj maturi

DRŽAVNA MATURA Najavljene velike promjene od sljedeće godine - saznaj sve na vrijeme!

Aplikacije koje život znače – imaš li ih sve instalirane?


Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

122.869
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se