Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj - zbog terorističkog napada otkazuju se maturalci?
KAOS ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA Ministarstvo obrazovanja otkazuje maturalce u Barcelonu?

KAOS ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA Ministarstvo obrazovanja otkazuje maturalce u Barcelonu?Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj  kako bi se  utvrdilo koliko njih uskoro planira na maturalac u Španjolsku, točnije u Barcelonu u kojoj se dogodio teroristički napad.

Škole moraju što prije javiti ministarstvu ako planiraju tamo na izlet kako bi se daljnje aktivnosti i informacije koordinirale s nadležnim tijelima koja za zadaću imaju utvrđivanje sigurnosti građana van Republike Hrvatske poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova.'Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u intenzivnoj komunikaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i zatražili smo hitnu uputu i mišljenje stručnih služba. Apeliram na oprez nastavnika, roditelja i učenika, ali i na komunikaciju s nadležnim tijelima, kako bismo svi zajedno imali točne informacije o procjeni sigurnosti. Ministarstvo stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili informacije koje možemo pružiti u ovom trenutku',  izjavila je ministrica Blaženka Divjak u priopćenju.

Podsjećamo, pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole utvrđeno je da „nakon temeljite procjene stupnja opasnosti i preporuke nadležnih institucija Republike Hrvatske školski odbor ima pravo zabraniti provođenje izvan učioničke nastave“.

Info: Napad u Barceloni dogodio se u jednoj od najpopularnijih ulica u Barceloni, La Rambla. Teroristi su se kamionom zaletjeli na ljude te je poginulo 13, a ozlijeđeno je najmanje 100 osoba.

Foto: Unsplash

I.I./ Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pročitajte još:

Sve više škola odustaje od odlaska na maturalac - čeka li to i tebe?

Pripreme za maturalac u tijeku: 'Ne znam za tebe, ali ja pazim na svaku sitnicu'

Maturalna večera: Period kad se cijeli razred svađa ili najvažniji događaj u životu?

Objavljeno 18.08.2017. u kategoriji Škola & Posao
Tagovi: maturalac, Barcelona, Španjolska

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se