Iako ste naviknuti da škola završava tek na ljeto, maturanti se već sad moraju opako koncentrirati jer im je stresan period iza ugla. Neki su obveze već ispunili, a neki naravno čekaju zadnji čas
Krajnji rok za maturante – imate još samo sedam dana ili ništa od mature

Krajnji rok za maturante – imate još samo sedam dana ili ništa od matureIako ste naviknuti da škola završava u šestom mjesecu, maturanti se već sad moraju opako koncentrirati jer im je stresan period iza ugla. Neki su obveze već ispunili, a neki naravno čekaju zadnji čas.

Maturantima i ostalim pristupnicima državnoj maturi ostalo je još nešto manje od sedam dana za prijavu predmeta koje ćete polagati. Dakle, krajnji rok za prijavu predmeta je do 15. veljače u 12 sati.

Kao što već znate - za jedan rok državne mature, moguće je prijaviti najviše šest izbornih predmeta.Ipak, u slučaju opravdanog razloga kao što je dugotrajna bolest ili nešto slično, predmeti će se moći prijaviti ili promijeniti i naknadno. Također, u tom slučaju moći će se mijenjati i razine obveznih predmeta, a krajnji rok je do 8. svibnja – samo za te opravdane razloge.

Ako se pak odlučiš iz određenog razloga odjaviti prijavljene ispite za to ćeš imati više od tri mjeseca (do 18. svibnja).

Još jedan važan datum je rok za potvrđivanje ocjena četvrtog razreda (odnosno petog razreda medicinske škole) koji morate izvršiti od 19. do 30. svibnja.

Točno prije mjesec dana, 9 siječnja, otvorene su prijave studijskih programa za maturante i ostale kandidate koji se žele upisati na javne visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj, a krajnji rok za prijavu  je 17. srpnja u 17:59 minuta. Dan kasnije visoka učilišta započinju s upisima. Važno je napomenuti da visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe  pa prati i stranice fakulteta svakako.


Foto: Shutterstock/NCVVO

I.I.

Pročitajte još:

Državna matura: imaju li svi srednjoškolci iste šanse?

Najpopularniji fakulteti među hrvatskim maturantima

Misli koje te muče dok polažeš državnu maturuObjavljeno 09.02.2017. u kategoriji Škola & Posao
Tagovi: škola, matura, maturanti, prijava, ispiti

Povezano

EverythingElse

EverythingElse

Sretno svima, ja sam se napatila dok sam maturirala


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se