Danas, 12. srpnja u 9 sati objavljeni su rezultati ispita državne mature provedenih u ljetnome roku školske godine 2016./2017 na internetskim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).
Objavljeni rezultati ispita državne mature – hoćeš li podnijeti prigovor?

Objavljeni rezultati ispita državne mature – hoćeš li podnijeti prigovor?Danas, 12. srpnja, u 9 sati objavljeni su rezultati ispita državne mature provedenih u ljetnome roku školske godine 2016./2017 na internetskim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Rok za prigovore na objavljene rezultate trajat će točno 48 sati od objave – do 14. srpnja u 9 sati.

Konačni rezultati bit će objavljeni 17. srpnja u podne.

Zanimljivi su i podaci o ukupnom broju prijava ispita po predmetima – većina se odlučila za polaganje više razine hrvatskog jezika (23.259 učenika, dok je nižu prijavilo 10.223 učenika), a kod matematike je obrnuta situacija – osnovnu razinu prijavilo je 22.155 učenika, a višu 12.131 učenik.
Među stranim jezicima, očekivano je najpopularniji engleski jezik i to viša razina, a slijedi njemački kojeg je većina ipak odabrala polagati na osnovnoj razini.
Od izbornih predmeta, najpopularnija je ove godine bila fizika, zatim biologija, pa politika i gospodarstvo, psihologija, kemija i informatika. Na sve ostale predmete ukupan broj prijava je manji od dvije tisuće.Nas zanima hoćeš li se žaliti na rezultate (a sigurno zanima i tebe koliko će tvojih kolega podnijeti prigovor, priznaj), pa te molimo da ispuniš anketu u nastavku članka.


Foto: Pixabay

M.Z. / NCVVO


Pročitajte još:

Zadaci koje nismo očekivali, frka u Splitu i kaos na Fejsu - državna matura iz perspektive maturantice

Savjeti kako do uspjeha prilikom učenja i polaganja najtežeg ispita do sada

Državna matura sve bliže – jeste li već krenuli s pripremama?Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se