0

Državna matura veliki je stras za učenike, a čini se i za profesore. Danas se dogodio propust zbog kojeg se odgađa pitanje ispita. Naime, pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test, piše NCVVO.Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

Foto: NCVVO

I.I./NCVVO

Pročitajte još:
PROBLEMI S DRŽAVNE MATURE] Ivana opako hejtali nakon testa iz biologije: 'Počele su padati psovke i uvrede na moj račun'

Savjeti kako do uspjeha prilikom učenja i polaganja najtežeg ispita do sada

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

maturadržavna maturatest

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

124.532
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se