Obrazovni ministar Pavo Barišić potvrdio je u utorak HRT-u kako je svojoj administraciji naložio da preispita odluku o početku drugog polugodišta u četvrtak 12. siječnja 2017.godine.
Produljeni zimski praznici? Pregovara se oko datuma povratka u školske klupe

Produljeni zimski praznici? Pregovara se oko datuma povratka u školske klupeObrazovni ministar Pavo Barišić potvrdio je u utorak HRT-u kako je svojoj administraciji naložio da preispita odluku o početku drugog polugodišta u četvrtak 12. siječnja 2017.godine, kako stoji u sadašnjem kalendaru, te razmotri mogućnost da svi osnovci i srednjoškolci u školske klupe ipak sjednu zajedno u ponedjeljak, 16.siječnja iduće godine. Konačnu odluku o tome Ministarstvo će objaviti do kraja tjedna, najavljuje ministar.

Kalendar za ovu školsku godinu izazvao je dosta reakcija nakon što je otkriveno da je ekipa bivšeg ministra Predraga Šustara odlučila datum početka drugog polugodišta 2016./2017.školske godine smjestiti usred tjedna, u četvrtak, 12.siječnja 2017.godine, opravdavajući to potrebama odrađivanja pune satnice za maturante piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, županijama koje su uredno podnijele zahtjev do 1. lipnja ove godine, odobreno je da s nastavom u drugom polugodištu krenu u ponedjeljak, 16.siječnja, a to su zatražile Varaždinska, Požeško-slavonska, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska, Primorsko-goranska i Istarska županija.

U javnosti se problematizirala i najava Ministarstva da će školama dopustiti da pravdaju izostanke djeci koja, na primjer zbog skijanja, neće moći na nastavu doći 12. siječnja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: arhiva
Izvor: Slobodna Dalmacija
I.N.


Pročitajte još:

Važna obavijest za sve koji ove školske godine idu na državnu maturu

17-godišnja Belgijka pohađa osječku gimnaziju: 'Kod nas nema markiranja'

Jesmo li taoci? Srednjoškolci iz Krapine snimili video o tome kako doživljavaju naš obrazovni sustavObjavljeno 14.12.2016. u kategoriji Škola & Posao
Tagovi: Praznici, Kalendar

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se