Od iduće školske godine otvara se mogućnost da učenici ostaju u školama do 14 sati, a brigu o njima – kroz različite aktivnosti – vodit će učitelji i nastavnici.
U školi do 8 navečer – nastava će od jeseni trajati dulje?

U školi do 8 navečer – nastava će od jeseni trajati dulje?Od iduće školske godine otvara se mogućnost da učenici ostaju u školama do 14 sati, a brigu o njima – kroz različite aktivnosti – vodit će učitelji i nastavnici.

Njima Ministarstvo obrazovanja planira propisati radnu obvezu boravka u školi od šest sati, što je na primjeru učitelja nižih razreda osnovnih škola i do dva i pol sata dulje no sada piše Jutarnji list.

Umjesto dakle do 11,25 (četiri sata nastave), 12,15 sati (pet sati) ili 13,05 (šest sati), učenici i nastavnici bi u školama ostajali do 14. Kada je riječ o poslijepodnevnoj smjeni, imali bi radnu obvezu od 14 do 20 sati.Jedan od ciljeva takve mjere, pojašnjava pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin, jest osigurati učenicima mogućnost duljeg boravka u školi, što na ruku ide i zaposlenim roditeljima. Nova organizacija rada u školama osigurala bi se, kaže Karin, izmjenama Zakona o osnovnom i srednjem školstvu. Njihovo donošenje planirano je do lipnja, s primjenom od 1. rujna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Shutterstock
Izvor: Jutarnji list
I.N.


Pročitajte još:

Kako preživjeti školu ako ne voliš nikoga tamo

Škola uvela promjenu u rasporedu: nastava se održava 4 dana u tjednu, petkom ostaješ doma

Znanstvenici složni: nastava treba počinjati u 10 ujutro!


 Objavljeno 27.12.2016. u kategoriji Škola & Posao
Tagovi: Škola, Nastava, Promjene

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se