Treba ti barem nekoliko minuta dok u udžbeniku iz biologije pronađeš s kime rak samac živi u simbiozi, a google će ti nakon samo nekoliko utipkanih riječi izbaciti sam dogovor – moruzgva, naravno.
Zašto ići u školu kad imamo Google?

Zašto ići u školu kad imamo Google?Zamislite situaciju: Ispit iz matematike samo što nije počeo i profesorica vam kaže da ne smijete koristiti kalkulatore. Zašto? 'Jer ćete se sigurno naći u situaciji kad nećete imati kalkulator uz sebe i što ćete onda? Kako ćete onda riješiti zadatak' – kaže profesorica i podijeli testove.

No, što ako je u krivu? Jednom vam se dogodilo da ste mobitel ostavili kod kuće i to je bio najgori dan u životu. Dakle, mobitel je uvijek u džepu ili torbi, a svaki mobitel ima  - kalkulator. Ista situacija se može primijeniti i na bilo koji drugi predmet jer je google samo dva klika dalje, a sve što nam treba nalazi se na internetu. Treba ti barem nekoliko minuta dok u udžbeniku iz biologije pronađeš s kime rak samac živi u simbiozi, a google će ti nakon samo nekoliko utipkanih riječi izbaciti sam dogovor – moruzgva, naravno.No, nije sve tako jednostavno. Dok će nam google odmah ponuditi rješenje i naći odgovor na sva naša pametna i ona glupa pitanja, škola ipak ima drugačiji pristup. Koliko god da je ipak ponekad previše predmeta, neke ćemo stvari zapamtiti samo slušanjem ili gledanjem u slike ili tekst.

Možete li zamisliti život u kojem ujutro ne ideš u školu već sve što trebaš naučiti saznaš preko Googlea? Možeš li zamisliti dan bez oblačenja za školu, tračanja na hodnicima, smijanja pod satom ili pogled onog slatkog dečka iz B razreda. Kakav bi nam bio život bez škole?Pitamo vas  što vi mislite, treba li nam školska u 21. stoljeću kad sve što nam treba možemo pronaći na internetu.

Škola ili Google – što je bolje za obrazovanje? Zanima nas vaše mišljenje!Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Važna obavijest za sve koji ove školske godine idu na državnu maturu

Kako preživjeti školu ako ne voliš nikoga tamo

Hrvatski studenti napravili aplikaciju za rješavanje geometrijskih zadataka

Objavljeno 07.12.2016. u kategoriji Škola & Posao
Tagovi: Google, škol

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se