Sigurno si barem jednom riješila onaj 'Tko ti najviše nalikuje' ili 'Tko s tvoje liste prijatelja te najviše voli' kviz, ali možda bi ipak trebala klikati baš na svaki kviz koji ti iskoči na početnoj stranici. Zašto?
OPREZ Izbjegavaj kvizove na Facebooku jer kradu osobne podatke

OPREZ Izbjegavaj kvizove na Facebooku jer kradu osobne podatkeSigurno si barem jednom riješila onaj 'Tko ti najviše nalikuje' ili 'Tko s tvoje liste prijatelja te najviše voli' kviz, ali možda bi ipak trebala klikati baš na svaki kviz koji ti iskoči na početnoj stranici. Zašto?

Jer se iza svega mogu skrivati hakeri. Nedavno je otkriveno kako je grupa hakera koristila upravo te kvizove na Facebooku kako bi krala osobne podatke korisnika. Uz to, saznalo se da je jedan manji dio tih kvizova bio zaražen virusom malware koji je mogao napraviti više štete, piše Zimo.Naš bi savjet bio – rješavaj kvizove na Teen385, a izbjegavaj one na Facebooku. A ako baš ne možeš odoljeti, pazi na ove stvari:

1. Nemoj klikati na objave svojih prijatelja koje zvuče previše senzacionalistički ili odudaraju od uobičajenog načina komunikacije.

2. Kvizove otvaraj ih u posebnom prozoru, ne u onom u kojem su ulogirani na Facebooku.

3. Izbjegavaj upisivanje e-mail adrese i lozinke koja se koristi za prijavu na Facebooku, ali i za prijave na druge servise.


Foto: Shutterstock

I.I./Zimo.dnevnik.hr

Pročitajte još:

Instagram, Facebook, Snapchat – kako se riješiti bolesti zvane 'skrolanje'?

Što staviti u opis za Facebook ili Instagram? Najbolji citati za opis fotke sa bff

Ne možeš bez Facebooka, Instagrama ili Snapchata? U Hrvatskoj se otvara bolnica za liječenje ovisnosti o internetu

Objavljeno 12.06.2017. u kategoriji Svaštara
Tagovi: Facebook, kviz, hakeri, virus

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se