Svi imamo smartphone i volimo da nam je osvjetljenje skoro na maksimumu, a uz to imamo instalirano hrpu aplikacija koje nam 'gutaju' bateriju. Zato svoj mobitel punimo svugdje, ali ne i u krevetu – nemoj ni ti, molimo te.
OPREZ! Nemoj puniti mobitel na krevetu – ovo bi se moglo dogoditi i tebi

OPREZ! Nemoj puniti mobitel na krevetu – ovo bi se moglo dogoditi i tebiSvi imamo smartphone i volimo da nam je osvjetljenje skoro na maksimumu, a uz to imamo instalirano hrpu aplikacija koje nam 'gutaju' bateriju. Zato svoj mobitel punimo svugdje, ali ne i u krevetu – nemoj ni ti, molimo te.

Osim što mobitel zrači i negativno utječe na tvoje navike spavanja, punjenje mobitela u krevetu može izazvati požar. Newton NH Fire Department na Facebooku je objavio upozorenje u kojem navodi da se požar može dogoditi zbog pregrijavanja punjača, a vrući krevet ili jastuk lakše će se zažariti.Iznimno ugroženi su upravo djeca i tinejdžeri, budući da je ovo svakodnevna navika tih dobnih skupina, koje se tijekom cijelog dana i noći ne odvajaju od mobitela. Istraživanja su pokazala da čak 53% djece i tinejdžera puni bateriju svojeg mobitela ili tableta na krevetu ili ispod jastuka. Nadalje, zahvaljujući anketi koju je provela američka institucija 'National Sleep Foundation' 2013. godine, prenosi CNN, 72% djece i 89% tinejdžera koriste se barem jednim uređajem (gadgetom) u spavaćoj sobi.Ako već ne možeš mobitel ostaviti u dnevnoj sobi ili bilo gdje van spavaće, barem ga udalji od iznimno vrućih ili hladnih površina i skini maskicu s njega, kako bi se mogao lakše hladiti prilikom punjenja. I naravno, upotrebljavaj samo certificirane punjače.

Požar nikako nije dobra opcija, ali je ovo dobra prilika da promijeniš svoje navike punjenja, jelda?

Foto: Pixabay/Facebook

M.Z.

Pročitajte još:

Uništavaju nam život ili su skroz bezopasne - koje su najveće ovisnosti teen generacije?

Što sve cure rade za lajkove – ovaj trend izbjegavaj jer je opasan

Opasna poza: Ako si među onima koji se ovako fotkaju, moraš prestati!Objavljeno 11.07.2017. u kategoriji Svaštara
Tagovi: punjač, mobitel, krevet, jastuk, požar, baterija

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se