Što smo stariji (ili samo opterećeni brigama?), više imamo problema sa spavanjem. Naš san ometa prekasno popijena šalica kave, ali i neka hrana koju pojedemo navečer. Znaš li koju hranu treba izbjegavati, a koju slobodno konzumiraš prije spavanja?
Koju hranu možemo, a koju ne smijemo jesti prije spavanja? Upute za bolji san

Koju hranu možemo, a koju ne smijemo jesti prije spavanja? Upute za bolji sanŠto smo stariji (ili samo opterećeni brigama?), više imamo problema sa spavanjem. Naš san ometa prekasno popijena šalica kave, ali i neka hrana koju pojedemo navečer. Znaš li koju hranu treba izbjegavati, a koju slobodno konzumiraš prije spavanja?

Čak i kad sve ostalo napraviš sukladno uputama – slušaš pjesme za miran san, okupaš se u toploj kadi, isključiš mobitel i sve gadgete i zamračiš svoju sobu, opet ne možeš zaspati.

Ako imaš problema sa spavanjem, pokušaj prije spavanja jesti više hrane koja će ti pomoći da lakše zaspiš, a to su: špinat, kelj, trešnje, kivi, banane, suhe šljive, bademi, orasi, slanutak, namaz od kikirikija, puretina, tuna, škampi, cjelovite žitarice, sir i jogurt.

Najbolje je da navečer pojedeš krekere od cjelovitih žitarica i to u kombinaciji s jednom od gore navedenih namirnica, umjesto da zvačeš čips ili neke druge grickalice (i da, znamo da nije jednako fino).

Jednako tako, preporučujemo ti da izbjegavaš slatke, gazirane sokove, šećer općenito, kavu i tamnu čokoladu. Ukratko, za sve što unosimo u sebe postoji adekvatno i neadekvatno vrijeme. Isplaniraj svoje obroke kako bi oni bili uravnoteženi, kao i unos tekućine da ti se ne bi dogodilo da moraš na wc usred noći – jer, hej, tko se želi buditi radi obavljanja nužde?

O svemu ovome razmisli nekoliko sati prije nego ideš na spavanje kako bi se odmorila kvalitetno i s manje sati sna.

Foto: Pixabay

M.Z.


Pročitajte još:

Hrana i piće koji spašavaju - kako se oporaviti nakon partijanja?

Ne jedi gluposti – hrana od koje si samo još gladnija

Imaš problema sa spavanjem? Ove su pjesme idealne za miran sanObjavljeno 07.07.2017. u kategoriji Zdravlje & Tijelo


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se