Proljeće je doba prekrasnih vremenskih prilika, prvog sunca nakon dugog vremena, vrijeme kada bicikle 'stavljamo u puni pogon, ali i vrijeme alergija.
Mrziš kihanje i šmrcanje - cool savjeti za sve one koji se bore s alergijama

Mrziš kihanje i šmrcanje - cool savjeti za sve one koji se bore s alergijamaProljeće je doba prekrasnih vremenskih prilika, prvog sunca nakon dugog vremena, vrijeme kada bicikle 'stavljamo u puni pogon, ali i vrijeme alergija. Svake godine u isto doba kreće borba za zrak, nakon što ti se nos zaštopa, oči zasuze i pojavi se glavobolja od začepljenih sinusa.

Alergeni nam ponekad drastično otežavaju život, naročito ako radimo neke od pogrešaka za koje ni ne znamo da ne bismo trebali.

Najvažnije je zatvarati prozore kada je u blizini izvor alergije (a i kad nije jer polen i ostali vanjski alergeni lako dolete nošeni vjetrom). Naročito nakon dugih perioda bez kiše, kada ta sitna zrnca peludi vrludaju zrakom.Izbaci iz kuće plišance – znamo, slatki su i voliš ih, ali lakše ćeš disati bez njih. Isto vrijedi i za sve druge 'skupljače prašine'. Redovito usisavaj kaučeve i tepihe i daj mami sve tkanine koje upijaju prašinu na pranje.Nemoj vježbati na otvorenom popodne i rano ujutro – ostavi fizičke aktivnosti za večernje sate, kada je manje peludi u zraku. Najgore je u tople i vjetrovite dane.

Klimu možeš koristiti za rashlađivanje prostorija, ali samo ako ima ugrađen filter za pelud u ventilaciji – i u sobi i u autu. Generalno ju pokušavaj izbjegavati jer prilikom čišćenja koristimo jaka sredstva koja štete našem zdravlju.Počni koristiti lijekove na vrijeme (i ne na svoju ruku!) – da, isto se radi o dvosjeklom maču. Iako ne savjetujemo da lijekove shvaćaš olako, prevencija je najbitnija. Najbolje je da odeš nekoliko tjedana prije nego se uobičajeno pojavljuje alegen na koji si alergična svom liječniku opće prakse. Pitaj ga za savjet koji lijek koristiti i drži ga se.Foto: Pixabay/Giphy

WebMD/M.Z.


Pročitajte još:

Alergična na život u 21.stoljeću

Robert Pattinson alergičan na žene

Alergija nosi dodatne bodove pri upisu u školuObjavljeno 17.05.2017. u kategoriji Zdravlje & Tijelo
Tagovi: alergija, proljeće, bitka, izvor, plišanci

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se