Tuširamo se svakodnevno, peremo kosu često, ali radimo li to ispravno? Moramo voditi brigu o svojoj koži, kako bi ostala mekana i podatna za dodire, jelda?
Pravilo tuširanja koje često zanemarujemo, a iznimno je važno da bi koža ostala zdrava

Pravilo tuširanja koje često zanemarujemo, a iznimno je važno da bi koža ostala zdravaTuširamo se svakodnevno, peremo kosu često, ali radimo li to ispravno? Moramo voditi brigu o svojoj koži, kako bi ostala mekana i podatna za dodire, jelda?

Naši rituali kojima održavamo higijenu i hidratiziramo kožu često nisu dovoljni, pa bismo trebali više pažnje obratiti na redoslijed i termin tuširanja i nanošenja krema i losiona. Ono što radimo svojoj koži nakon tuširanja gotovo je jednako važno kao i samo tuširanje – zato stručnjaci preporučuju da nikako ne zanemarimo nanesti hidratantnu kremu.

Budući da se naše pore šire zbog pare i vrućine u kupaonici, iznimno je bitno vodu zadržati u tijelu nanošenjem hidratantne kreme unutar tri minute od završetka tuširanja. Dermatologinja dr. Jessica Krant preporučuje nam korištenje losiona bez mirisa ili kreme, ako je naša koža po prirodi suha.

Kako se naša koža ne bi pretjerano isušila tijekom tuširanja, dr. Krant preporučuje da se tuširamo hladnom vodom – ujedno ćemo napraviti uslugu svojoj cirkulaciji, a i odgovarat će nam malo hlađenja tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Dermatologinja dr. Lauren Ploch nadovezuje se na kolegicu Krant i preporučuje da se tuširamo kratko i aktivno – od tri do pet minuta, bez dugog stajanja pod vodom (i pjevanja). Ustvrdila je da nam predugo tuširanje također isušuje kožu, ali primjena ovog savjeta malo će nam teže pasti.. obožavamo pjevati pod tušem, zar se baš toga moramo odreći?

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Evo zašto je tuširanje prije spavanja bolje od jutarnjeg

Greške koje radiš pod tušem, a nisi ni svjesna

I drugi to rade: neobične stvari koje radimo pod tušemObjavljeno 06.07.2017. u kategoriji Zdravlje & Tijelo


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se