Ovo vježbanje ne bi ti trebalo uzeti više od pola sata do 45 minuta, a za njega će ti biti potrebna odjeća, tenke, pola litre vode i puno volje.
Pretvori stepenice u svoju privatnu teretanu - vježbaj besplatno i učinkovito

Pretvori stepenice u svoju privatnu teretanu - vježbaj besplatno i učinkovitoZnamo da vježbanje nije baš najzabavnije i skupo je – ali postoji nekoliko načina vježbanja koji su nam lako dostupni. Čak i stepenice možeš pretvoriti u svoju privatnu teretanu, ako daš svojoj mašti na volji ili ako pročitaš ovaj članak.

Pritom možeš koristiti vanjske stepenice bilo gdje i bilo koje, ali naša je preporuka da se držiš hlada.

Prije vježbanja svakako se zagrij – neka ti se povise otkucaji srca na 'radnu atmosferu' i mišići zagriju prije jakog opterećenja – prvo malo hodaj po stepenicama gore-dolje nekoliko minuta.Zatim kreni trčati brže i drži šake stisnutima i savinute u laktovima. Između sprinteva po stubama napravi kratku pauzu za vodu i nakon toga – plank/zadržaj/izdržaj. Drži poziciju na stepenicama barem 30 sekundi (neka ti cilj bude jedna minuta). Napravi malu pauzu pa napravi još dvije serije planka.

Nakon te prve serije, kreni u drugu – nastavi trčati po stepenicama maksimalno brzo. Napravi barem 10 krugova po stepenicama i opet se zaustavi na dnu. Sada se spusti u poziciju za sklek i napravi 10-15 sklekova i to u tri serije. Između serija slobodno popiješ malo vode...

Za kraj trči još pet minuta po ravnome terenu, laganim tempom, samo da se ispušeš prije odlaska pod zasluženi tuš. I bravo, čestitamo ti na uspjehu unaprijed (očekuj ga nakon mjesec dana od početka redovitog vježbanja tri puta tjedno).

Foto: Pinterest/Giphy/Unsplash

M.Z.


Pročitajte još:

Do super linije u samo nekoliko minuta na dan - vježba koju možeš raditi bilo gdje

Nema više izgovora - evo kako možeš jednostavno vježbati kod kuće i biti fit!

Preludi i besplatni načini kako smršavjeti bez teretane ili dijeteObjavljeno 11.08.2017. u kategoriji Zdravlje & Tijelo
Tagovi: sklek, plank, vježbanje, stepenice, stube, mršavljenje, forma

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se