Hajde, slobodno nam priznaj... Kada si posljednji puta nanijela kremu za zaštitu od sunca po cijelom tijelu? Slijedi nam period u godini kada ozbiljno preporučujemo da to radiš svakodnevno.
Stižu topli dani – neka ti je krema za sunčanje uvijek pri ruci

Stižu topli dani – neka ti je krema za sunčanje uvijek pri ruciHajde, slobodno nam priznaj... Kada si posljednji puta nanijela kremu za zaštitu od sunca po cijelom tijelu? Slijedi nam period u godini kada ozbiljno preporučujemo da to radiš svakodnevno.Svi se volimo izležavati na plaži ili makar u dvorištu ili na balkonu, ali često ne razmišljamo o štetnosti sunca i UV zračenja, koje sadrži oko pet posto ukupne sunčeve energije. Čak niti suncobrani, stakla, ni voda ni odjeća ne sprječavaju opasne UV zrake. Iako izlaganjem suncu primamo D vitamin, koji je koristan, ipak se sunca treba čuvati.Rak pločastih stanica (planocelularni karcinom) i bazalnih stanica (bazocelularni karcinom) dvije su najčešće vrste rakova kože čija je pojavnost u konstantnom porastu. Istraživanja kliničkog centra Mayo kažu da je broj dijagnosticiranih rakova bazalnih stanica porastao za 145% između 2000. i 2010. godine, a pločastih za čak 263%. I ključ nije samo u ranom otkrivanju, nego i u prevenciji. Sunce osim što treba izbjegavati, treba se od njega i štititi.Stručnjaci preporučuju da nanosimo kremu za zaštitu od sunca redovito (svaka dva do tri sata), nosimo šešire i sunčane naočale kada sunce ne možemo izbjeći. Ipak, kada možemo, najbolje bi bilo da ga se klonimo između 10 i 16 sati, kada je najjače.

via GIPHYPronađite svoju idealnu kremu i nikuda bez nje! Tek tada bezbrižno počni razmišljati o moru, pijesku i praznicima...

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Kako sunce utječe na našu kožu? Nakon ovog videa nećete izaći bez kreme za sunčanje

Fotke zbog kojih nikada više nećete zaboraviti kremu za sunčanje!

Zbog školske zabrane korištenja kreme za sunčanje učenici izgorjeli na izletu!Objavljeno 22.05.2017. u kategoriji Zdravlje & Tijelo
Tagovi: krema za sunčanje, zaštita od sunca, UV zračenje, ljeto, pažljivo, opasno

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se