Ako napamet znaš riječi ovih pjesama i pjevušiš ih kadgod, vrijeme je da se zabrineš za sebe jer te pjesme obožava veliki broj psihopata.
Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!

Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!Ako napamet znaš riječi ovih pjesama i pjevušiš ih kadgod, vrijeme je da se zabrineš za sebe jer te pjesme obožava veliki broj psihopata.
 

Studija je provedena na Sveučilištu u New Yorku na 200 ispitanika kojima je pušteno 260 pjesama. Došli su do zaključka da su psihopati najveći fanova pjesama 'No Diggity' Blackstreeta (ft. Dr. Dre i Queen Pen) i 'Lose Yourself' Eminema.

S druge strane, najmanje im se sviđaju pjesme 'My Sharona' The Knacka i Siain hit 'Titanium'.

Cilj ovog istraživanja bio je lakše prepoznati psihopate, kako uopće ne bi dobili priliku da počnu psihički ili fizički zlostavljati nekoga iz svoje okoline. 'Mediji često prikazuju psihopate kao brutalne i serijske ubojice, ali oni su u stvarnosti u našoj neposrednoj blizini', rekao je Pascal Wallisch, voditelj istraživanja za The Guardian.

Istraživači su rekli da razloge za psihopatiju možemo pronaći upravo u tinejdžerskim danima, odnosno u lošoj socijalizaciji u djetinjstvu.

Došli su do zaključka da otprilike 1% svjetske populacije čine psihopati i da čak 20% zatvorenika ima ozbiljne psihičke poremećaje. Iako su rezultati preliminarni i neobjavljeni u potpunosti, iz onoga što su objavili da se zaključiti da psihopati imaju specifičan glazbeni ukus i ne slušaju klasičnu glazbu, kako smo pretpostavili.

To je mišljenje uvriježeno jer Hannibal Lecter u filmu 'Kad jaganjci utihnu' sluša upravo klasičnu glazbu, ali pokazalo se da je to samo stereotipiziranje bez znanstvene podloge.

Foto: Giphy/YouTube/Shutterstock

M.Z.


Pročitajte još:

OMG Čudna pjesma koja opako prijeti Despacitu - jeste li je već poslušali?

Hit koji je skinuo Gangnam Style s trona – pogledajte koji je novi najgledaniji video na YouTubeu

2 MILIJUNA DISLAJKOVA Ovo je najgora pjesma na YouTubeu - slažete li se?Objavljeno 27.09.2017. u kategoriji Glazba
Tagovi: psihopat, glazba, pjesme, poremećaj, bolest, istraživanje

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se