Japanska tvrtka Nintendo izdala je 1980-ih vjerojatno najpopularniju igricu svih vremena – Super Mario Bros, u kojoj je glavni lik čovječuljak koji skuplja gljive i skače neprijateljima na glavu.
Stara igrica u novom ruhu otjerala Pokemon Go u prošlost - Super Mario Run ruši sve rekorde

Stara igrica u novom ruhu otjerala Pokemon Go u prošlost - Super Mario Run ruši sve rekordeJapanska tvrtka Nintendo izdala je 1980-ih vjerojatno najpopularniju igricu svih vremena – Super Mario Bros, u kojoj je glavni lik čovječuljak koji skuplja gljive i skače neprijateljima na glavu. Super Mario uskoro je dobio svoj film, animiranu seriju i brojne remakove i varijante originalne igrice.No, posljednjih je godina 'otišao u zaborav' – pojavile su se neke druge, od kojih je najveću slavu dobio Pokemon Go. Prošle godine svi smo skupljali Pokemone posvuda, često ne gledajući oko sebe čak ni u prometu – do te mjere nas je zaludila video igrica čiji je izdavač Niantic Labs.Ipak, Super Mario je dokazao svoju snagu ponovnim usponom – Nintendo je objavio da je njihova igra preuzeta već u prvom tjednu od izdavanja nevjerojatnih 50 milijuna puta, dok je Pokemon Go tijekom prvog mjeseca preuzet 32 milijuna puta.

Do sada, Super Mario je doživio 150 milijuna preuzimanja, ali relativno malo korisnika koji su platili jednokratnu naknadu za otključavanje većine sadržaja.

Ipak, od kada se pojavio, odnosno od 23. ožujka, srušio je sve rekorde 'skidanosti'. U Hrvatskoj je ova igrica dostupna na App Storeu i na Google Playu.

Foto: supermariorun.com/pokemongo.com/Instagram

M.Z.


Pročitajte još:

Moraš skupit` sve: igrali smo Pokemon GO – ovo su naši dojmovi

KVIZ: Koji si Pokemon?

Super Mario proslavio 25. rođendan
Objavljeno 03.05.2017. u kategoriji Gaming
Tagovi: pokemon go, super mario, super mario run, nintendo, igrice, nova igra

Povezano


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registriraj se!Moda i ljepota


Teen385

Registriraj se na Teen385!

Više od 110.000 korisnika već se registriralo na Teen385! Jesi li među njima?

Nagradne igre

Cool prijedlog
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!
Novi magazin Hej! zna sve o zvijezdama!

Vaš najdraži portal Teen385 predstavio je svoj novi magazin Hej!, a možete ga svakodnevno posjećivati i pratiti na adresi www.hej.hr. »

vidi sve Što se radi?

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se