0

Možda krećete u novu školu, možda se selite u neki novi grad gdje ne poznajete nikoga... Mnogo je problema vezano uz društvo, no nadamo se da ćemo vam pomoći s ovim savjetima.

1. Nasmiješi se!

Kada se smiješ, osoba/be će odmah pomisliti da ste komunikativni i zanimljivi. Nije beskorisna izreka "Smijeh je lijek". Ne skidaj osmijeh s lica, zasigurno će razgovor biti lakši.

2. Započni razgovor!

Probij led! Ako vidiš da osoba s kojom pričaš ne započinje razgovor, ti preuzmi stvar. Započni s nekom zanimljivom temom i osoba će shvatiti da ste vi prava osoba za razgovor.

3. Ne upadaj u riječ!
Iako smo nekad toliko nestrpljivi da moramo odmah nešto reći, moramo pričekati. I nas same živcira kad nam netko upada u riječ tako da mi sami nemamo pravo na to. Zapamti zamisao koju si mislio/la reći i reci to nakon što osoba s kojom pričaš završi rečenicu.

4. Ne govori preosobne stvari!

Prvi razgovor služi da saznamo kakva je osoba, no ne saznajemo odmah njene privatne stvari. Suzdržimo se. Možda ta osoba može razglasiti neku tajnu kojoj ste joj rekli. Prvo steknite povjerenje u tu osobu i tek kad budete sigurni možete joj tad reći nešto osobno. No zapamtite da nikad ne govorite preintimne stvari čak ni kad steknete povjerenje u neku osobu.

5. Ne budi prešutljiv, no ne i prebrbljav!
Pokušajte da osoba s kojom pričate shvati da ste komunikativni, no ne budite prebrbljavi da ta druga osoba ne može doći do riječi.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći. Nemojte imati tremu i samo hrabro naprijed za stjecanje društva.
Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Teen novinar

Teen novinar: Tvoj članak na naslovnici

Voliš pisati? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to.

Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com

Prati nas na Instagramu

108.433
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!

Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Teen385 koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja. Slažem se