Haljine Angeline Aćimović

Sigurno se sjećaš velike tragedije koja se dogodila prošle godine u jednoj osnovnoj školi u Srbiji kada je učenik došao u školu s oružjem i napravio najtužniji dan u novijoj povijesti. Jedna od ubijenih djevojčica imala je san postati modna dizajnerica, a Dior joj je sada taj san i ispunio.

Sigurno se sjećaš ovog događaja koji je bio prije skoro pa godinu dana. Puno je učenika izgubilo živote na jedan običan školski dan, a jedna od njih je bila i Angelina Aćimović. Njen je san bio da postane modna dizajnerica, a sada je Dior odlučio pomoći ostvariti taj san, piše Slobodna Dalmacija. Iako nje više nema, odlučili su napraviti za nju jednu veliku i dirljivu posvetu. Dior je modni gigant, a sama činjenica da su čuli za nju i došli na ideju da je se prisjete na ovaj način oduševila je i njene roditelje i sve ostale. Angelina je crtala haljine i kreacije koje je jednog dana htjela pretvoriti u prave haljine, a sada su one tu. Dior je po njenim skicama napravio dvije haljine i uvrstio ih u svoju kolekciju.

 

@vecernjenovosti Dior napravio haljine po crtežima ubijene devojčice Angeline Aćimović #dior #ribnikar #angelinaacimovic ♬ original sound - Večernje novosti

 

Uz Dior, još je nekoliko dizajnera dalo svoj doprinos i tako je čak 17 dizajnera napravilo modne kreacije po njenim crtežima. Izložba se može vidjeti u Sava centru u Beogradu. Neki sumnjaju u istinitost toga da je Dior stvarno ovo napravio pošto vijesti o tome nema na njihovoj službenoj stranici, ali kako navode Večernje novosti, da je Dior napravio dvije haljine rekao je Angelinin tata.

 

 

Haljine su predivne i vidi se da je Angelina bila itekako talentirana. Angelinina sestra Marija rekla je i da će kreacije nastale po njenim skicama nositi cure za maturalnu večer: "Sredinom travnja će biti "Beograd fashion week" i tamo će isto biti Angelinine haljine i to će biti manifestacija s podsjećanjem na sve nastradale i također za kraj školske godine maturantice iz domova za nezbrinutu djecu će dobiti haljine nalik haljinama koje je Angelina crtala, kao i njene drugarice iz osmog dva."

 

 

Njena je obitelj osnovala i udrugu "Angelina", kojoj je glavni cilj spriječiti ponavljanje tragedije poput one koja se dogodila. Žele naučiti djecu, roditelje i nastavnike kakav utjecaj imaju društvene mreže, Internet, igrice i kako se zaštitit od tog utjecaja, ali i kako zaštiti druge.
 

dior angelina aćimović haljine posveta učenici Tragedija u Srbiji lijepa gesta

Još vijesti