Ruževi za usne

Ako si i ti ona cura koja si ne može pomoći i potroši hrpu novaca na šminku koja onda ne stigne ni potrošiti niti svu koristiti, ovo je za tebe. Volimo kupovati novu šminku, ali moraš postati svjesna ovih 6 stvari.

Bez brige, nisi jedina koja ostavlja puno novaca u drogerijama i na web shopovima sa šminkom. Puno cura voli isprobavati nove proizvode, želi vidjeti kako radi ona maskara ili puder o kojima svi pričaju na društvenim mrežama, a i uvijek nam nedostaje još samo taj jedan proizvod. Nije teško nagomilati šminku, a kada bi razmislila koliko si novaca na cijelu kolekciju koju imaš potrošila, vjerojatno ti ne bi bilo dobro. Većinom i ne možeš koristiti puno stvari i samo stoje i skupljaju prašinu. Ako i ti imaš taj problem da ne možeš prestati kupovati šminku i tu ti sva samokontrola pada u vodu, onda trebaš čuti ove stvari.

Šminka Pojavio se novi trend u šminkanju: Jedan se ključni proizvod izbacuje iz rutine šminkanja

1.Ne treba ti više od par paleta sjenila – čak je i to previše
Palete sjenila stvarno ne treba non stop kupovati, kao ni palete rumenila, highlightera, bronzera… Paleta sjenila ti je zapravo dosta jedna veća ili par manjih. Sve više od toga je previše jer osim ako se ne baviš šminkanjem profesionalno, nećeš sve te boje koristiti. Kada je u pitanju paleta s highlighterima, vjerojatno ih nećeš ni htjeti ni moći koristiti sve jer neće biti za tvoj ten – i bolje je uzeti jedan highlighter.

 

 

2.Ne kupuj novi proizvod dok stari ne potrošiš
Postavi si pravilo da nema kupovine novih proizvoda dok ne potrošiš stari iz iste kategorije. Primjerice nema novog laka za nokte dok jedan koji već sada imaš doma ne potrošiš do kraja. Tek tada si možeš dozvoliti kupiti novi. Gomilati proizvode nema smisla. To što vidiš da influencerice imaju tonu šminke ne znači da trebaš imati i ti – one više od pola toga ionako nisu kupile nego dobile.

3.Ne treba ti svaki viralni proizvod
Svi smo non stop na društvenim mrežama i tamo stalno možeš vidjeti da neki proizvod postane viralan. To što je viralan ne znači da ti treba i da ga i ti moraš isprobati. Sjeti se ovog drugog pravila – ako nisi potrošila postojeći proizvod koji imaš doma, nema kupovine novog, čak ni ako je viralan. Kupovanje viralnih proizvoda može biti jako štetno za tvoj budžet jer svaki tjedan neki drugi proizvod dođe na ovaj tron.

 

@rashnakutwaroo Unleash the drama, blink by blink👀✨ elevate your lash game with the Voluminous Paranormal Mascara by @L’Oréal Paris . It’s my new favorite.♥️ #lorealparispartner #lorealpariscosmetics #panoramamascara #longlashes #drugstoremascara #newmascara ♬ original sound - RASHNA

 

4.Gledaj dupliće, ne originale
Postoji puno drogerijskih brendova koji naprave svoje, jeftinije, verzije skupe šminke – i nekada te jeftinije verzije budu i bolje. Jedno je vrijeme bilo glavni hit Diorovo ružičasto rumenilo – a ima toliko drugih rumenila u istoj nijansi. Iako originali nekada opravdavaju cijenu, ukoliko nemaš veliki džeparac, kreni u potragu za duplićima. Šanse su dobre da ćeš ga pronaći.

Cura s naočalama Greške u šminkanju koje se ne smiju dogoditi curama koje nose naočale – neće ti laskati

5.Ne kupuj nešto jer je "lijepo" ili ima lijepo pakiranje
Svi padamo na estetski lijepa pakiranja, ali lijepo pakiranje ne znači i da je proizvod dobar. Pusti izgled i radije gledaj kakav je proizvod i je li to nešto za tvoju kožu i što bi ti koristila. Nauči ne stavljati u prvi plan kako nešto izgleda.

 

@chantelleef Lets do a full face of Flower Knows makeup. THESE ARE BEAUTIFUL💘😨Comment what other full faces i should do💭✌🏼 #makeuptok #flowerknows ♬ original sound - Chantelle Fen

 

6.Dobro istraži i pročitaj recenzije prije kupovine nekog proizvoda
Prije nego što nešto kupiš, pogledaj ima li kakvih recenzija o tom proizvodu i pročitaj ih nekoliko, vidi isplati li ga se stvarno kupiti. Najvjerojatnije ćeš pronaći i recenzije na web shopovima i na društvenim mrežama. Pogledaj kakav je i što ljudi kažu – možda se ne isplati kupiti ga. Bolje da saznaš ako nije dobar prije nego potrošiš novac.

proizvodi za šminkanje šminka Drogerije ovisnost kupovanje previše šminke uštedjeti novac na šminki

Još vijesti