Halle Bailey i Naomi Campbell

Na TikToku hashtag „Mermaidcore“ broji gotovo 250 milijuna pregleda. Čini se da su približavanjem ljeta ove sezone svi inspirirani morskim mitskim bićima – sirenama.

Pa kakav je to trend odijevanja i što sve podrazumijeva?

Mermacoide je trend inspiriran bojama oceana i svime onime što vežemo uz more: poput školjkica, bisera, perli i mornarskih mreža.

 

@sam.clovers Replying to @voidphasing How to dress Mermaidcore 🐬 #mermaidcore #mermaidcoreaesthetic #mermaidcorefashion #trendpredictions2023 #fashiontrends ♬ original sound - Sam Clovers🍀

 

Popularnost ovome trendu svakako je pridonijela fama oko filma „Mala sirena“, koji je od ovog tjedna u kinima pa su se cure sve više počele odijevati kao da se spremaju za zabavu pod morem.

Na društvenim su mrežama tako mnoge pokazale sve svoje kreativne outfite ovog trenda, koji neodoljivo vezujemo uz ljeto.

Pa kako se obući kao sirena? Osim klasične haljine sirena kroja, kao riba na otvorenom osjećat ćete se u plavoj, zelenoj i bijeloj boji. Od materijala, u obzir dolazi ono što je heklano i što imitira ribarsku mrežu ili šljokice koje imitiraju sirenin morski rep.

 

 

Pozabavite se i s modnim dodacima u vidu lančića, ogrlica i narukvica koje su ukrašene školjkicama, biserčića ili morskih zvijezda.

Kod odabira makeup-a možete staviti malo više highlightera za sjajnu kožu, odabrati pastelne ili sjajne boje za svjetlucave kapke, a da bi bili prava sirena - za svoju kosu možete odabrati „wet look“.

 

 

mermaidcore trend mermaidcore estetika mala sirena ljetni trend Ribarska mreža šljokice školjkice biseri sjajna šminka Wet look

Još vijesti