Garderoba

Znaš onaj osjećaj kada stojiš ispred ormara ujutro, gledaš hrpu odjeće i ne znaš što obući? Misliš li ikada kako bi bilo super imati malu kolekciju odjeće koja ti omogućuje da ponavljaš odjevne kombinacije, ali da ipak izgledaš svježe i zanimljivo?

garderoba Što je „capsule garderoba“ i kako do savršenih minimalističkih kombinacija?


To nije ništa novo ili nemoguće! Ideja o sastavljanju takvog ormara već dugo kruži modnim krugovima. Bez obzira radi li se o održivosti ili o tome da konačno pronađeš svoj vlastiti stil, malena garderoba, ispunjena omiljenim komadima, nešto je čemu se ne možeš oduprijeti. Ovakav pristup olakšava ti odabir odjeće svako jutro. No, istina je da nakon nekog vremena nošenje istih kombinacija može postati pomalo dosadno. Znaš ono kad par puta obučeš svoju omiljenu kombinaciju i toliko ju puta recikliraš da postane lagano dosadna?

Klara Čerina - 5 Modni savjeti Klare Čerine: Kako začiniti dosadan outfit i koja je najveća greška koju vidi da cure rade?

Zato je tu 333 metoda. Osmislila ju je Rachel Spencer na TikToku! Izaziva te da odabereš devet komada iz svoje garderobe - tri majice, tri donja dijela odjeće i tri para cipela - i stvoriš što više kombinacija koristeći samo njih. Možda misliš da devet komada ne može stvoriti toliko kombinacija, ali rezultati su zapravo prilično zapanjujući. Rachel u jednom videu uspijeva napraviti čak 19 različitih kombinacija s izabranih devet komada, dokazavši da i najmanja garderoba nudi mnogo opcija za osvježenje tvojeg looka za dan i noć.

@ayeshayeshbaby6 the 333 method is a life saver for me when im traveling. it helps me come up with tons of outfit ideas and not overpack #capsulewardrobe #traveloutfit #stylingtips #CapCut ♬ original sound - Ayesha


Znamo da se svi ponekad osjećamo kao da nam treba nova odjeća kako bismo osvježili naše svakodnevne kombinacije, ali 333 metoda nudi alternativu. Što više prakticiraš nešto poput ovoga, to bolje shvaćaš što zapravo voliš nositi. Ono što je tako zanimljivo kod Rachelinog 333 izazova je to što ga ne shvaća previše ozbiljno. Ideja je igrati se s komadima koje već imaš - 333 metoda te potiče da kombiniraš komade na načine na koje možda inače ne bi pomislila.

Miley Cyrus i model Marca Jacobsa Koja će frizura biti najpopularnija u 2024.? Stilisti predviđaju da će se sve djevojke okrenuti ovom trendu


Rachel također snima videe s dodacima koji pokazuju kako ograničena garderoba ne mora biti dosadna. Ako si već u 2024. godini pogledala svoj ormar i osjetila dosadu, možda je vrijeme da izvadiš devet komada i eksperimentiraš s njima dok ne stvoriš nove i jedinstvene kombinacije. Moda bi trebala biti zabavna, zar ne? I kupnja odjeće koju ćeš nositi samo jednom nije baš najbolja opcija.

 

@rachspeed when your 333 style method gets a vogue article you bring it to fashion week !! #capsulewardrobe #outfitideas ♬ original sound - Rachel Spencer

 

Možda se pitaš koliko je ova metoda održiva u dugoročnom smislu. Pa, zapravo, jako je održiva. Kombinirajući iste komade na različite načine, smanjuješ potrebu za kupnjom nove odjeće. Također, kad se fokusiraš na stvaranje različitih lookova s onim što već imaš, postaješ svjesnija svog osobnog stila i toga što ti doista treba u ormaru. Dakle, osim što je kreativna i zabavna, 333 metoda je i ekološki prihvatljiva.

Uostalom, možda ne postoji ništa bolje od osjećaja kad otkriješ potpuno novi način nositi omiljene komade iz ormara. Dakle, daj si vremena, izvadi nekoliko ključnih komada iz ormara i počni eksperimentirati. Tko zna, možda pronađeš kombinaciju koja ti postane nova omiljena!

metoda 333 odjevne kombinacije tiktok trik trend Održiva Moda

Još vijesti