Fejk prijateljstva

Osjećaš li da nešto nije u tvojoj vezi nije u redu, ali ne možeš točno odrediti što je to? Jesi si primijetila da se tvoja prijateljica ponaša čudno u blizini tvog dečka? Ako sumnjaš da ima skrivene namjere, možda je vrijeme da preispitaš svoje prijateljstvo i ograničiš njezinu ulogu u tvom životu.

Prijateljice Prava vs. fejk prijateljica: 10 ponašanja koja otkrivaju da ti netko NIJE pravi prijatelj


Nikada nije lako suočiti se s činjenicom da bi netko tko ti je blizak mogao imati skrivene namjere, posebno kada je u pitanju tvoj ljubavni život. No, važno je biti svjesna opasnosti i djelovati prije nego što situacija izmakne kontroli. Izdvojile smo 7 suptilnih znakova koje bi mogla primijetiti u slučaju da tvoja “prijateljica“ pokušava ukrasti tvog dečka.

1. Govori negativne stvari o tvom dečku pred tobom
Moguće da si primijetila da tvoja prijateljica često iznosi negativne komentare o tvom dečku dok ste nasamo. To može biti suptilan način za rušenje tvojeg povjerenja u njega i stvaranje osjećaja nesigurnosti u vezi. Primjerice, dok ste u društvu, može primijetiti neki aspekt njegovog ponašanja koji joj se ne sviđa i istaknuti ga na pomalo dramatičan način. Možda će kritizirati njegovu odjeću, način razgovaranja ili interese, čime usađuje sumnje u tvoj um o kvaliteti vaše veze.


2. Stalno te podsjeća da nisi dobra cura
Jesi li primijetila da tvoja “prijateljica“ često ističe tvoje "nedostatke" ili te podsjeća na situacije kada si pogriješila u vezi s tvojim dečkom? Možda ti suptilno sugerira da nisi dovoljno dobra za njega ili da ne zaslužuješ takvu vezu. Ovo je manipulativna taktika koja ima za cilj oslabiti tvoje samopouzdanje i stvoriti sumnje u tvojoj vezi. Ako primijetiš da tvoja prijateljica često naglašava tvoje "greške" ili nedostatke u vezi, budi oprezna.

3. Pokušava razgovarati s njim kada ti nisi u blizini
Postoji li šansa da često pokušava započeti razgovor s tvojim dečkom kada si ti odsutna? Možda će mu slati poruke ili ga pozvati na kavu kada zna da nećeš biti prisutna, što može biti znak da želi ostvariti intimniji odnos s njim iza tvojih leđa. Ovakvo ponašanje može biti izraz njezine skrivene želje da se približi tvom dečku na najlakši mogući način- kada tebe nema.

via GIPHY

 
4. Stalno mu daje komplimente kada ste u društvu
Primjećuješ li da tvoja “prijateljica“ često daje komplimente tvom dečku pred tobom? Možda će istaknuti njegov izgled, inteligenciju ili smisao za humor na pomalo “flertovski“ način. U takvim situacijama si u neugodnoj poziciji jer ne možeš osporiti ono što je rekla, a s druge strane potvrđivanjem ćeš samo potaknuti njezino ponašanje.

5. Konstantno te uspoređuje s njom
Uspoređuje li često tvoje osobine s njenim? Možda ističe njene kvalitete ili interese kao superiornije u odnosu na tvoje, pa ti to stvara osjećaj manje vrijednosti i hrani tvoje nesigurnosti. Time ti samo dokazuje koliko je ona bolja opcija za tvog dečka. Prvo će ti uništiti samopouzdanje, a tek onda uzeti nekoga do koga ti je jako stalo.

via GIPHY


6. Suptilno ga dira i traži razloge za fizički kontakt
Možda će ga suptilno dodirivati na ramenu, nuditi mu zagrljaj ili tražiti razloge za fizički kontakt, što je mudar i lukav način za stvaranje intimnosti i bliskosti s njim. No, iako je ovo vjerojatno najgora situacija koja ti se može odviti pred očima, jedina je na koju s punim pravom možeš odmah reagirati. Stoga, na idućoj kavi pomno prati njezino kretanje.

7. Ponaša se tajnovito
Ovo je prilično neizvjesna situacija. Ako primijetiš da svaki put kada ju pitaš o njezinim planovima ona ima neku nesuvislu reakciju ili pokušava skrenuti s teme dobro razmisli o čemu bi se moglo raditi… Uvijek možeš pitati svog dečka je li mu se javila ili pokušala napraviti planove s njime. On ti sigurno neće pokušati lagati.

Prijateljice Zapovijedi prijateljstva koje niti jedan dobar prijatelj neće prekršiti: Ovih su 10 svetinja

 

lažna prijateljica fejk prijateljica uništavanje veze otimanje dečka krađa dečka sabotiranje veze

Još vijesti