Učenje

Učenje nam je svima trn u oku, ali i to se mora odraditi. Po mogućnosti što brže i što bezbolnije. Kako to izvesti? Možda ti pomogne ova metoda.

Da bi učenje riješila što prije, treba ti dobra organizacija. Iako možda misliš da je organizacija gubljenje vremena – nije. Kada si napraviš plan i raspored, to će pomoći da vidiš koliko zapravo učenja imaš i da se možeš i nagraditi kada odradiš jedan dio. Plan učenja je bitan i da si možeš odrediti kada ćeš što učiti i da možeš i križati stvari s liste kako ih odrađuješ.

Mukotrpno učenje Učiš satima, a ništa nisi naučila? Ovih 5 stvari volimo raditi dok učimo, a zapravo nam samo stvaraju probleme

Takvo je zadovoljstvo križati stvari s liste i vidjeti da si se pomaknula. Pitanje je samo kako si učenje rasporediti da budeš najefikasnija. Tu uskače metoda "1-3-5". Kada ćeš si raditi raspored učenja za taj dan napravi to tako da na listu staviš:

1 veliku (težu) stvar koju moraš odraditi
3 stvari srednje veličine
5 manjih (laganijih) sitnica

To će ti pomoći da se ne zatrpaš s previše teških stvari i da možeš vidjeti napredak. Uvijek ima dio gradiva ili predmeti koji ti idu teže, kao i oni koji su ti zanimljiviji i idu lakše. Kada ćeš si sljedeći put slagati raspored učenja za taj dan, pokušaj ga složiti na ovaj način i vidi hoće li i tebi olakšati. Ovo je organizacijska metoda koja vrijedi i za učenje, ali i za organizaciju drugih obaveza.

Učenje Trikovi koji pomažu kod učenja: Ovih 10 mora znati svaki učenik i student

učenje Metoda učenja metoda 1 3 5 olakšati učenje organizacija učenja rasporediti učenje

Još vijesti