Jesenske aktivnosti

Jesen je tu, a kada se krene mijenjati vrijeme i počne biti sve više kiše, tmurno i ružno, vjerojatno ti se neće dati ništa raditi i visjeti ćeš doma na mobitelu. Zato ti sada donosimo neke ideje za jesenske hobije koje možeš isprobati.

Jesen je ono doba godine kada se samo želimo ušuškati pod dekicu i biti na toplom dok vani pljušti kiša već peti dan za redom. E pa ove godine nećemo samo ljenčariti pod dekicom – vrijeme je da se pokrenemo. Iako jesensko vrijeme nije motivirajuće, ovo je zapravo doba godine kada možeš početi s nekim skroz fora hobijima. Popunit ćeš si vrijeme u danu, neće ti biti toliko dosadno i usput ćeš naučiti i izvježbati neku novu vještinu i stvoriti neku dobru naviku. Plus je i što ćeš se za većinu ovih aktivnosti moći malo maknuti od ekrana i odmoriti oči. Neki su hobiji totalno jesenski, evo kojih ti to 9 preporučujemo da uzmeš u obzir.

1.Čitanje knjiga
Možda ove jeseni možeš početi čitati! Neki dobri krimić ili ljubić, dekica, mirisna svijeća, kraj prozora dok vani pada kiša…zar ne zvuči dobro? Ove jeseni daj priliku čitanju kao hobiju i kreni s knjigama iz onog žanra u kojem voliš i gledati filmove. Možda stvoriš dobru novu naviku, a usput ćeš i odmoriti oči od ekrana.

 

 

2.Spremanje jesenskih specijaliteta
Možda da se okušaš u kuhanju? Jesen je ono doba godine kada se rade cimet rolice, keksići s pekmezom (koji su trenutno veliki TikTok trend), pića i hrana s bundevom, kolači i muffini od jabuka… ništa od toga nije tako komplicirano kako ti možda zvuči na prvu. Daj priliku jednom laganijem receptu i vidi kako će ispasti.

Ružičasta odjevna kombinacija Stilisti otkrivaju 12 stvari koje trebamo izbaciti iz ormara ove jeseni – više se ne nose

3.Bojanje bojanki za odrasle
Za oni koji ne vole izlaziti van kada je hladnije i ružnije vrijeme, evo još jedne ideje kako ubiti popodneva i večeri. Bojanke za odrasle! Imat ćeš toliko posla, da će ti trebati mjeseci da obojiš cijelu bojanku – a možda i dobra godina. Uključi kreativnost!

 

 

4.Pletenje
Društvene mreže su pletenje učinile popularnim. Sve više mladih kupuje igle za pletenje, šarene vune i radi sve živo – od torbi, igračkica, šalova do dekoracija. Ovo više nije aktivnost samo za bake. Na internetu možeš pronaći i tutoriale i sheme koje će ti pomoći naučiti plesti ili možeš tražiti nekoga iz obitelji da te nauči.

5.Slikanje
Možeš nabaviti i jedno slikarsko platno te se okušati u slikanju. Slike s vodenim bojicama mogu izgledati jako lijepo! Tko kaže da moraš naslikati neki motiv, tvoj smjer može biti apstraktna umjetnost.

 

 

6.Šetnje kroz šumu i planinarenje
Ako si netko tko voli biti vani, u pokretu, u prirodi ili misliš da si premalo vani i želiš to promijeniti, kreni ove jeseni u obilaske šuma! Lišće će uskoro početi mijenjati boje i u prirodi će biti tako lijepo!

7.Izrada ukrasa
Za jesen, za Božić, za Halloween biraj svog favorita! Ovako ćeš se zabaviti, potrošiti vrijeme i usput imati ukrase za sobu, za boravak, za pokloniti dragoj osobi, što god želiš. Dovoljno je da otvoriš bilo koju društvenu mrežu i možeš pronaći more inspiracije za izradu ukrasa. Preporučujemo TikTok, ima hrpa tutoriala.

 

@kristinnicolemiller_ DIY lit ghosts👻back with my bestie to create these DIY sheet ghosts for half the price of the Pottery Barn look alikes! Tag a halloween loving friend you want to make these with! 👻HOW TO MAKE A DIY SHEET GHOST: Materials You'll Need: • Twin size White flat bed sheet • Scissors • Tomato cage • Styrofoam or foam ball • Black felt or fabric • Rubber bands • Fabric glue ^ (all products on my LTK and Amazon) 🎃STEP-BY-STEP instructions: 1- steam your flat twin sheets 2- Tie rubber bands around the top of your tomato cage 3- add your foam ball to the top of your tomato cage to make the head 4- wrap LED lights around your cages 5- throw white sheets over them 5- cut out eyes from black felt paper and attach them to your ghosts using fabric glue 6- set on porch or indoors and light them up! #diyhalloween #sheetghost #diyhalloweendecorations #diyhalloweendecor #halloweendiy #homemadehalloween #crafty #halloweenhome #halloweenhomedecor #diyfalldecor #ghostdecor #halloweenideas #halloween2023 ♬ original sound - gilmoregirlstok

 

8.Slaganje puzzli
Jedan dobar hobi za hladnije mjesece kada ti se ne da van iz kuće može biti i slaganje puzzli. Ako kreneš slagati neke veće od primjerice 3000 komada, imat ćeš zabavu za cijelu jesen, a možda i zimu. Kasnije ih možeš zalijepiti i uokviriti!

Jesenski trendovi Odjevni komadi koje nabavljamo za početak jeseni – jer ovih će 10 biti VELIKI trendovi

9.Igranje video igrica
Imamo i jednu opciju koja uključuje ekrane. Igranje igrica možda nije najbolji hobi na ovoj listi, ali je jedan koji će te zabaviti i s kojim će ti vrijeme proletjeti. Pronađi si samo igricu koja te zanima, ne moramo ti niti reći da opcija ima bezbroj.

hobi jesenski hobiji ideje za hobije za hladnije dane dosada što raditi kada ti je dosadno bez ekrana čime se baviti zabavni jesenski hobiji

Još vijesti