Lijepa kosa

Tvoja kosa zaslužuje pažnju i njegu kako bi uvijek izgledala sjajno. Bez obzira na tip kose, postoje neki univerzalni koraci koje možeš uključiti u svoju rutinu kako bi ti u kratkom roku kosa postala sjajna i zdrava.

Djevojka provjerava svoju kosu Kosa ti se nikako ne može oporaviti? Tu je 9 stvari koje radiš svakodnevno, a ne znaš da si tako uništavaš kosu

Ono s čime se bore mnoge djevojke, pogotovo one koje su se farbale, je beživotnost kada je u pitanju izgled njihove kose. Svjesne smo da većina nije u mogućnosti posvetiti se obnovi kose na duži period ili platiti skupe tretmane kako bi kosu vratile u život. Zato smo sakupile 7 načina kako kosi donijeti sjaj, a prve rezultate možeš vidjeti unutar mjesec dana!

1. Unesi dovoljno proteina
Kako bi tvoja kosa ostala jaka i sjajna, bitno je unositi dovoljno proteina u prehranu. Kosa je sačinjena od keratina, vrste proteina, pa prehrana bogata proteinima pomaže održavanju zdravlja vlasi. Uključi u svoju prehranu meso peradi, ribu, mliječne proizvode i jaja. Ako si vegetarijanka ili veganka, dobar izvor proteina su mahunarke, orašasti plodovi, tofu i kvinoja. Također, kompleksni ugljikohidrati i željezo igraju važnu ulogu u očuvanju zdrave kose.


2. Pažljivo četkanje kose
Korištenje pogrešne četke čest je uzrok lomljenja kose. Preporučujemo četku s plastičnim, zaobljenim iglicama. Češljaj kosu od vrhova prema vrhu glave kako bi izbjegla pucanje vlasi. Ovaj jednostavan korak pomoći će očuvati snagu tvoje kose.

3. Koristi alate za ravnanje kose, ali oprezno
Iako postoji uvjerenje da ravnanje kose ne može napraviti ništa drugo osim oštetiti kosu, to nije točno. Ravnaj kosu na nižoj temperaturi. Pegla će zagraditi vlasi i stvoriti lijepu konzistentnu cjelinu. Ovo je instant rješenje jer se promjena vidi odmah nakon prvog ravnanja.

 

@sue.nf Replying to @🦋 #amikathermalbrush #amikablowdrybrush #blowoututorial #blowouthair #hairtok #shinyhair #hairtips ♬ Unforgettable - 𝒮𝒶𝓂𝓂𝓎 *ೃ༄

 

4. Piling tjemena
Hladno vrijeme može pogoršati perut. Šamponi koji sadrže salicilnu kiselinu odlični su za liječenje peruti. Ako želiš jeftiniju opciju, dodaj morsku sol u šampon i energično masiraj tjeme prije tuširanja.

5. Nemoj se previše stresirati
Stres može uzrokovati gubitak kose, stoga je važno upravljati stresom. Tjelesna aktivnost, zdrava prehrana, meditacija i prioritizacija sna pomažu u smanjenju stresa na tijelu i umu.

via GIPHY

6. Hidratiziraj ofarbanu kosu
Ofarbana kosa često je tanja i krhka, ali može izgledati grublje zbog isušenosti. Preporučujemo korištenje hidratantnog regeneratora i ulja poput argana i jojobe kako bi omekšala kosu i umanjila dosadnost. Proizvodi s ljubičastim i plavim tonovima također su dizajnirani da osvježe bojanu kosu.

7. Redovito šišanje
Kako bi spriječila oštećenje kose, redovito skraćuj vrhove. Preporučujemo šišanje svakih šest do osam tjedana. Čak i ako imaš jako gudte kovrče, redovito šišanje poboljšava definiciju kovrča.

Serum za rast kose od Olivala Proizvod za rast kose za kojim su cure lude – skoro nikad ga nema na policama u drogerijama

 

Kosa sjajna kosa Obnova kose rutina pranja kose njega kose

Još vijesti