Vježbanje

Početkom godine smo uvijek motivirani krenuti vježbati, a ako si i ti jedna od onih čija je novogodišnja odluka da ćeš vježbati i dovesti tijelo u formu do ljeta, onda trebaš znati za ove vježbe.

Bilo da vježbaš kod kuće ili ideš u teretanu, ovo su vježbe koje trebaš imati na oku. Volimo vidjeti rezultate vježbanja i da nam se tijelo kreće mijenjati – to nam daje motivaciju da ne odustanemo. Upravo će ti u tome pomoći sljedećih 9 vježbi. One sagorijevaju najviše kalorija i zbog toga nije loše ubaciti ih u rutinu. Naravno, kako bi vidjela rezultate, bitno je svaku od ovih vježbi izvoditi pravilno. Ukoliko vježbaš sama kod kuće, postoje videi koji ti mogu pomoći jer će ti pokazati kako točno izvesti koju vježbu. Ako ih izvodiš krivo, nećeš vidjeti toliko dobre rezultate i možeš se ozlijediti. Pogledaj u nastavku koje su to sve vježbe!

Sportski set Komadi odjeće koji NISU za teretanu: Ovih 6 stvari nisu najbolji izbor kad ideš vježbati

1.Preskakanje užeta
Ovo je odlična vježba s kojom ćeš izgubiti puno kalorija, ali to ne znači preskočiti ga 5 puta u minuti i 10 se puta zaplesti u njega. Da bi vježba dala rezultate, trebalo bi u jednoj minuti preskočiti uže otprilike 120 puta. Treba vježbati dok ne postaneš dobra. Kreni polako i kako ćeš biti bolja u tome moći ćeš ga preskakati sve brže i brže dok ne dođeš do ovog ideala od 120 skokova u minuti.

2.Šprintanje po stepenicama
Šprintanje po stepenicama gore-dolje može biti jako dobra vježba, ali i jedna koja će te jako umoriti. Ukoliko nemaš nigdje u blizini toliko stepenica da možeš raditi ovo, druga je opcija da šprintaš uzbrdo.

3.Kickboxing
Ukoliko bi vježbala, ali ne bi išla u teretanu, upiši se na kickboxing. U sat vremena dobrog treninga možeš izgubiti i do 900 kalorija. Ovaj tip vježbanja ti može biti i zabavan, a itekako je dobar za tvoje tijelo.

4.Sobni bicikl
Nemoj preskakati sobni bicikl ukoliko ideš u teretanu. Sat vremena vježbanja na njemu uz nabijanje dobrog tempa može potrošiti od 600 do 900 kalorija. Iako se ovaj uređaj za vježbanje čini lagan, itekako je dobar! Nemoj ga podcjenjivati.

5.Trčanje
Staro dobro trčanje. Ova je vježba dobra i za noge, ali i za cijelo tijelo. Najbolje je kombinirati trčanje i hodanje. Dio rute trči, pa malo hodaj da dođeš do zraka, pa opet trči.

6.Vježbe s kuglama za trening
Pogotovo rutine u kojima kuglu ne spuštaš, već samo mijenjaš vježbe s njom. Ovo je super jer istovremeno gradiš mišićnu masu i sagorijevaš kalorije. Možeš raditi čučnjeve s njom, zamahivati, podizati, povlačiti, doslovno možeš uključiti cijelo tijelo.

Masne naslage na trbuhu Nikako se ne možeš riješiti masnih naslaga na području trbuha? Evo 8 razloga zašto!

7.Veslanje
Ne mislimo na pravo veslanje u čamcu, već vježbanje na spravi za veslanje. Ovaj tip vježbanje će biti odličan za cijelo tvoje tijelo i dat će super rezultate. Nemoj da te zavara, izgleda lagano, ali nije.

8.Hodanje po stepenicama
Kada god imaš opciju ići negdje stepenicama, odi! Nema liftova niti zaobilaznih puteva. Šprintanje po stepenicama je super vježba, ali ako ti je to prenaporno, pokušaj s brzim hodanjem i ubacivanjem stepenica u svoju svakodnevicu. Idealno ako živiš u zgradi na nekom višem katu.

9.Brzo hodanje
Pola sata brzog hodanja može biti još jedna dobra vježba. Iako ćeš s njom sagorjeti nešto manje kalorija nego s ovima ranije spomenutima na listi, i dalje je itekako dobra i nešto što lako amožeš ubaciti u svoju svakodnevicu.Samo to znači da treba cijelo vrijeme hodati uz dobro nabijen tempo.

Vježbanje vježbe vidjeti rezultate tope kalorije sagorijevaju kalorije za najbrže rezultate koje vježbe raditi

Još vijesti