Božićni filmovi

Ljubitelji Božića, ovo je lista za vas. Iako smo još malo više od mjesec dana udaljeni od Božića, to ne znači da je prerano za krenuti gledati tematske božićne filmove. Taman sada pogledaš neke od prošlih godina, da kasnije imaš vremena za sve one nove koji će tek doći.

Počinjemo s božićnim filmovima. Mjesec dana prije Božića se čini kao dobro vrijeme za krenuti s gledanjem! Novi filmovi još nisu stigli, ali zato ćemo sada prije njihovog dolaska pogledati neke od prijašnjih godina. Možda ti je neki od ovih filmova promaknuo ili ti je bio tako dobar da ga se isplati pogledati još jednom. Netflix ima dobru zbirku božićnih filmova već sada! Izdvojili smo 12 slatkih, romantičnih, božićnih filmova koje možeš pogledati i ubaciti se u mood. S ovom ćeš listom imati materijala za gledanje do dolaska novih filmova, a imamo tu čak i dvije božićne trilogije! Nema šanse da ti ponestane filmova.

1.Falling for Christmas

Lindsay Lohan u glavnoj ulozi! Film je od prošle godine, a iako možda nije bio najveći hit, zabavan je i sladak. Lindsay glumi bogatu nasljednicu koja na skijanju doživi nezgodu i dijagnosticirana joj je amnezija. Nitko ne zna tko je ona, a ni ona se ne može sjetiti i tako ostaje na neko vrijeme kod zgodnog vlasnika malog hotela.

2.Angel Falls Christmas

Ovo možda nije tipični romantični božićni film, ali bi ti se mogao svidjeti. U životu doktorice koja radi dan i noć se pojavljuje anđeo čiji je zadatak da joj vrati božićni duh. U međuvremenu se zaljubljuje u nju iako mu je to strogo zabranjeno.

3.Holidate

Film koji bi se mogao svidjeti i onima malo zahtjevnijima. Kada je izašao prije par godina, osvojio je ljude. U središtu su priče dvoje stranaca koji postanu jedno drugome „plus jedan“ za sva događanja, od proslava do blagdana. Naravno da sve krene nizbrdo kada se jedno od njih zaljubi.

Jacob Elordi Jacob Elordi je otkrio koju je ulogu posebno mrzio – nije ju uopće ni htio glumiti

4.The Holiday

Klasik! Ako ćeš jedan božićni film pogledati, neka to bude ovaj. Dvije se cure preko interneta dogovore da će zamijeniti mjesta stanovanja na neko vrijeme, preseliti u kuću od one druge. Naravno, to se događa baš prije Božića, pojave se i neke ljubavi i uskoro im blagdani ispadnu puno drugačije nego što su to zamišljale.

5.Love Actually

Još jedan božićni klasik. U njemu pratimo živote osmero dosta različitih parova i njihove ljubavne probleme. Priča je smještena mjesec dana prije Božića.

6.The Princess Switch

Trilogija koja će te oduševiti ako voliš bajke, princeze i Božić. Nećemo ti previše otkriti, ali doći će do zamjene identiteta, tu je i zgodan princ i jedno preslatko malo kraljevstvo. Super film za sve girly cure.

7.Love Hard

Sljedeći je na redu film koji nije možda toliko božićni kao i svi ostali, ali događa se u blagdansko vrijeme i ima božićnu vibru. Cura koja nema sreće u ljubavi upoznaje savršenog dečka preko aplikacije za dejtanje. Iako ga nije nikada vidjela uživo, odluči za blagdane otputovati i iznenaditi ga – ali na kraju iznenadi samu sebe i to neugodno.

8.The Knight Before Christmas

Srednjovjekovni vitez se slučajno transportira u sadašnjost u SAD, u vrijeme Božića. Ovo je još jedna preslatka ljubavna priča koju bismo mogli pogledati puno puno puta.

9.Let It Snow

U ovoj priči pratimo stanovnike jednog malog gradića na Badnjak, koje je pogodila snježna oluja i zapeli su. Tu se nađe i velika svjetska glazbena zvijezda! Ovaj je film nastao po knjizi, što mu dodaje dodatnu dozu primamljivosti.

Pedeset nijansi sive Filmovi koje definitivno ne želite gledati sa roditeljima: Puni su scena zbog kojih je neugodno i tebi i njima

10.A Christmas Prince

Druga trilogija na ovoj listi. U njoj pratimo novinarku koja odlazi na zadatak u kraljevsku palaču da sazna insajderske informacije o princu ženskarošu. Naravno, princ ne ispadne onakav kakvim ga javnost smatra, a kako bi prikrila razlog zašto je u palači, mora lagati – i uskoro se zapetlja u svoju laž i osjećaje.

11.The Holiday Calendar

Magični adventski kalendar! Koji i predviđa budućnost! On je glavni lik ove priča. Kao i njegova vlasnica kojoj treba malo blagdanske čarolije. Kalendar će dati sve od sebe da ove blagdane u svom životu dobije i ljubav.

12.The Noel Diary

Priča prati glavnog lika koji se vraća kući za Božić kako bi vidio što će s majčinom kućom, koja je nedavno preminula. Kada dođe tamo, pronađe tajni dnevnik i djevojku koja je i sama u potrazi za odgovorima.

Filmovi Božićni filmovi Netflix filmska lista što gledati romantične komedije slatki filmovi božićna tematika

Još vijesti