One Tree Hil

Ove su serije budno pratile neke druge generacije tinejdžera! Neke su počele izlaziti još u 90-ima, a neke u 2000-ima. Ako pitaš stariju sestru, mogla bi znati za njih – a vjerojatno ih je i gledala.

Pogledala si sve serije koje si imala u planu i sada ti više ništa drugo ne pada na pamet što bi mogla gledati? Ljeto je dugo i trebat će ti sigurno materijala za ubiti vrijeme. Zato ti donosimo listu starijih teen serija, onih koje su gledale nešto starije generacije, a za koje mlađe danas možda niti ne znaju. Nemoj misliti da su zbog toga ove serije zastarjele. Problemi koje imaju likovi u njima su isti koje imaš i ti danas. Uz to, zabavne su, lagane za gledanje i zarazne. Kada ih kreneš gledati, navući ćeš se i gutat ćeš epizodu za epizodom. Neke su krenule izlaziti još u 90-ima, a neke početkom 2000-ih. Za neke si možda čula, za neke nisi, ali prošle su ih generacije obožavale.

1.90210 Beverly Hills

Ovo je originalni Beverly Hills, onaj koji je krenuo izlaziti 1990. godine. Nakon njega je snimljena i modernija verzija, ali ona nije ni približno dobra kao original. Kao i svaka teen serija, prati grupicu srednjoškolaca i njihove probleme i ljubavne zavrzlame.

2.Dawson's Creek

Kao što ti i ime serije govori, u centru radnje je Dawson. Ovo je još jedna serija koja je počela izlaziti u 90-ima, a koja je po svojoj popularnosti postala jedna od popularnijih teen serija ovog razdoblja.

The Summer I Turned Pretty - 1 Ljubavne lekcije koje nas je naučila hit teen serija „The Summer I Turned Pretty“ – zapamti ovih 8

3.My So-Called Life

Za razliku od drugih serija s liste, ova ima samo jednu sezonu. Ipak, vrijedi ju pogledati jer je itekako dobra. Kada završiš s njom, samo se prebaci na sljedeću s liste.

4.Buffy the Vampire Slayer

Buffy nije službeno teen serija, ali su ju tinejdžeri pratili i obožavali. Bit će dobar izbor za one koji ne vole standardne teen serije i više vole fantasy i mistery tematiku. Ako ti se sviđa „Supernatural“, mogla bi ti se sviđati i Buffy, priča o curi koja ubija vampire i demone.

5.One Tree Hill

Kultna serija 2000-ih godina. Prije 20 godina, ovu su seriju svi gledali. Možda si čak i čula za nju! Definitivno ti preporučujemo da kreneš – jer s 9 sezona, imat ćeš materijala za gledati većinu ljeta.

6.Skins

Jedna od onih serija koja se također snimala i godinama kasnije, ali nije uspjela biti dobra kao original. Ovo je jedna malo novija serija, naspram ostalih na listi. Počela je izlaziti tek 2007. godine. I ona prati grupicu tinejdžera, u ovom slučaju iz Velike Britanije, i njihove živote.

7.The O.C.

Još jedna kultna teen serija iz 2000-ih. Serija prati mlade srednjoškolce i njihove obitelji nastanjene u bogatom naselju, O.C. Sve njihove života prodrma problematičan Ryan koji se iznenada pojavi i postane dio njihovih života.

Wednesday i Bridgerton Koje su najgledanije Netflixove serije svih vremena? Top 10 najpopularnijih

8.Gilmore Girls

Gilmorice su girly serija za koju će mnogi reći da im ima više jesenski štih, ali bit će ti drago i ako ju počneš gledati sada. U centru priče su mama i kćer, njihov odnos, njihovi životi (koji su naravno komplicirani) – i ljubavni problemi.

9.Sabrina the Teenage Witch

Sigurno znaš za Netflixovu verziju ove serije, ali postoji još jedna, ona iz 1996. godine. Originalna Sabrina bi ti se itekako mogla svidjeti jer je još bolja od nove verzije. Ova je serija više u stilu sitcoma.

10.Heartbreak High

Većina radnji je smještena u SAD-u, a ova je serija posebna jer je radnja smještana u Australiji. Jednako kao i druge, prati život tinejdžera, samo iz Sydneyja. Nije bila toliko popularna kod nas kao neke druge s ove liste, ali svejedno je vrijedna gledanja.

serije teen serije serije za mlade koje nisi gledala iz 2000-ih iz 90-ih starije teen serije materijal za gledanje ljeti koju seriju gledati zabavne serije tinejdžeri

Još vijesti