Američka manikura

Kada je riječ o manikurama, inspiraciju za nokte crpimo iz svih kutova Pinteresta. No, sigurno je reći da ništa nije klasičnije i općeprihvaćenije od francuske manikure. Proslavljena po ikoničnom bijelom vrhu (bilo da preferiraš ovalne, bademaste ili četvrtaste nokte) i rozoj osnovi, No, postoji blago izmijenjena, amerikanizirana verzija klasične francuske manikure koju mnogi preferiraju.

Manikure za Valentinovo Manikure za Valentinovo s kojima će ti nokti izgledati preslatko: 15 ideja koje ćeš sve htjeti na noktima

Što je američka manikura?

Slično kao i njezina „francuska sestra“, američka manikura nije neki novi dizajn, iako je privukla milijune novih pregleda na TikToku. Američka manikura uzima klasičan izgled francuske manikure sa svojim bijelim vrhom i dodatno ga pojednostavljuje. Zamisli to ovako, baza u boji breskve, koja imitira boju tvojih prirodnih noktiju, a odlučujući faktor je vrh. Umjesto oštre bijele linije, vrh se prirodno stapa s bojom nokta.


Lisa Kon je kozmetičarka, odnosno „noktarica“ iz Los Angelesa čije su klijentice Hailey Bieber i Kylie Jenner. Kon je američku manikuru opisala kao blagu verziju francuske manikure. Za razliku od francuske manikure koja je deblja i ima oštrije vrhove, američka manikura ima mekši, glatkiji prijelaz od prirodne boje do suptilnijeg, svjetlijeg vrha. Ono što je zanimljivo kod ove manikure je činjenica da je ona savršena za baš svaku prigodu, bio to običan radni dan ili neki izlazak. 

Kako napraviti američku manikuru i koliko dugo traje?

Američku manikuru možeš napraviti ili gelovima ili običnim lakom za nokte koji se lako uklanja acetonom. Najbolje od svega je činjenica da je toliko jednostavna da ni ne moraš ići u salon već ju možeš napraviti sama. Što se tiče izdrživosti, američka manikura ni tu nije razočarala. Ako je rađena u salonu, može potrajati i do 4 tjedna, a ako si ju radila sama, uz dodavanje završnog zaštitnog sloja laka za nokte, sigurno će ti trajati 2 do 3 tjedna.



Koja je razlika između američke i francuske manikure?

Iako su osnove nokta iste za francusku i američku manikuru, značajna je razlika u bojama. Francuska manikura obično zadržava prozirnu ili rozu osnovu s jarkim i oštrim bijelim vrhom. Američka manikura koristi sjajnu nude boju, poput tvojih noktiju. Štoviše, vrh je crtan s prozirnijim tonom, bližim prirodnom izgledu nokta.

via GIPHY
Vrh francuske manikure je njezin ključni element, obično je debeo i istaknut, dok vrh američke manikure izblijedi u osnovu s manje definiranom linijom. Jedna od glavnih prednosti odabira američke manikure je neprimjetan rast nokta. S obzirom na suptilnost boja, rast prirodnog nokta lako se stapa s manikurom, omogućavajući joj da traje duže.

Francuska manikura djeluje pomalo zastarjelo i manje prikladno za svakodnevnu upotrebu, dok američka manikura djeluje šik, čišće i svježe. Također, dobro funkcionira na svim duljinama noktiju što ju čini savršenim odabirom za svakoga.


 

nokti manikura američka manikura american french manikura

Još vijesti