Galerija Lara Medić - 2 Lara Medić - 1 Lara Medić - 3 +6 Lara Medić - 4

Ako odlutaš na profil Lare Medić, mogla bi se ugodno iznenaditi i pokupiti tonu inspiracije za odjevne kombinacije za svaki dan, ali i za posebna, svečanija, događanja. Lara bi bez imala problema mogla dobiti titulu hrvatske „Emily u Parizu“.

Ukoliko do sada još nisi čula za ovo ime na domaćoj modnoj sceni, tu smo da ispravimo tu nepravdu. Lara je netko koga definitivno trebaš imati na oku ukoliko si osoba koja voli modu. Njen će te sadržaj i odjevne kombinacije oduševiti, u to nimalo ne sumnjamo. Kada pogledaš njene kombinacije, vidjet ćeš da se Lara voli odjenuti ozbiljnije i više fensi, ali to radi na tako pristupačan način da se svatko može inspirirati njenim outfitima, bez obzira na godine! Kada netko kaže ozbiljno, poslovno i sređeno, mogla bi pomisliti „ma nije to za mene“, ali ova bi te djevojka mogla uvjeriti u suprotno. Ona to radi na mladenački način koji oduševljava. Morali smo saznati nešto više o njoj, njenim modnim favoritima i zatražiti ju pokoji savjet. Intervju te čeka u nastavku i mogla bi iz njega naučiti stvari koje ćeš koristiti i saznati neke preporuke koje će ići ravno na listu želja. Ovo je Lara!

1.Za početak reci nam nešto o sebi

Imam 26 godina i dolazim iz predivnog mjesta Ljubuškog, Hercegovina. Trenutno živim na relaciji Zagreb-Varaždin. Po struci sam bacc. inf. i mag. ing. techn. graph te radim u IT sektoru kao IT Product Owner, gdje se bavim razvojem i upravljanjem IT proizvoda. U slobodno vrijeme volim raditi na sebi, kontinuirano učiti nove stvari, putovati i istraživati svijet. Instagram koristim kao svoj virtualni dnevnik za pamćenje prekrasnih trenutaka i dijeljenje svojih iskustava s prijateljima i pratiteljima.

2.Kako bi ti sama nazvala svoj stil odijevanja?

Mogla bih svoj stil odijevanja nazvati „fleksibilni ekspresionizam." Obožavam izražavati se kroz modu i eksperimentirati s različitim stilovima i komadima, ali istovremeno zadržavam dozu elegancije i klasičnosti. Volim kombinirati poslovni stil sa „statement“ komadima i igrom boja kako bih stvorila jedinstven izgled. Trendovi mi služe kao inspiracija, ali ne dopuštam da me potpuno definiraju. S vremenom sam naučila da moda treba biti izraz osobnosti, a moj stil odražava upravo to - raznolikost, kreativnost i samopouzdanje u izboru odjeće.

 

 

3.Što bi rekla da je tvoj modni zaštitni znak?

Što se tiče mog modnog zaštitnog znaka, ne bih rekla da imam neki specifičan, prepoznatljiv element. No, ono što se može primijetiti kao konstanta u mom stilu je moja sklonost prema poslovnom stilu. Volim nositi poslovne komade odjeće više nego bilo koje druge i često ih kombiniram s drugim stilovima kako bih postigla jedinstven izgled. Tako da bih rekla da je moj zaštitni znak ljubav prema poslovnom stilu i njegova kreativna interpretacija.

4.Koji ti je omiljeni komad odjeće ili obuće koji posjeduješ?

Omiljeni komad odjeće u mom ormaru trenutno su definitivno tamne denim flare traperice. Tražila sam dugo vremena savršenu boju i model koji mi odgovara, i ove traperice su pravi pogodak. Lako ih je stilizirati i prigodne su za svakodnevni izgled. No, moram priznati da se često vraćam i svojim sakoima. Bilo da je riječ o jednobojnom crnom sakou ili npr. mekanom ružičastom sakou od tvida, sakoi su mi omiljeni komadi odjeće jer dodaju dozu elegancije i stila svakom izgledu. Kad je u pitanju obuća, ne mogu dočekati malo hladnije vrijeme kako bih mogla nositi svoje bijele duge čizme. Osim što su funkcionalne i udobne, daju dozu sofisticiranosti svakom izgledu i definitivno su jedan od mojih omiljenih komada obuće.

 

 

5.Za koju si odjevnu kombinaciju dobila najviše pohvala i upita odakle su komadi?

Najviše pohvala i upita dobivala sam zbog svečanih haljina koje sam nosila na raznim svečanim prigodama. Svake godine imam priliku prisustvovati mnogim događajima, vjenčanjima i drugim proslavama, i za svaku takvu prigodu trudim se pronaći savršenu haljinu. Ove godine, haljina koja je privukla najviše pažnje bila je crvena uska duga haljina s prorezom oko struka. Ta haljina je jednostavna, ali istovremeno izuzetno elegantna i privlačna.

 

 

6.Često te na Instagramu možemo vidjeti u svečanim haljinama, gdje ih najčešće kupuješ?

Često kupujem svečane haljine na Asos aplikaciji, iako u zadnje vrijeme primjećujem da nemaju toliko raznolik izbor kao prije. Volim podržavati domaće dizajnerice koje stvaraju unikatne komade. Ponekad se odlučim i za opciju iznajmljivanja haljina preko platformi ili od drugih cura. S obzirom na to da su svečane haljine često rezervirane za jedan događaj, iznajmljivanje ili kupovina od drugih može biti ekonomičnija i ekološki prihvatljivija opcija.

7.Koji ti je omiljeni parfem za jesen/zimu?

Kada dođe jesen i zima, volim prelaziti na jače parfeme s toplijim notama koje savršeno odgovaraju hladnijim mjesecima. Good Girl od Caroline Herrera i Libre od YSL su moj izbori za sezonu, s bogatim i dubokim mirisnim notama. Moj „all-year“ favoriti, La Vie Est Belle od Lancomea ili Reflection od Amouage, također su prekrasni parfemi. Teško je odabrati samo jedan omiljeni parfem, ali svaki od ovih mirisa ima svoj jedinstveni karakter i može se prilagoditi različitim prilikama i raspoloženjima.

8.Koji je neki tvoj recept za složiti savršen svakodnevni outfit?

Klasični, svakodnevni outfit za mene bi vjerojatno uključivao bijelu majicu s crnim prugama, široke ili flare denim traperice, kratki baloner ili pak denim jakna u drugoj nijansi trapera i bijele tenisice. To je kombinacija koja nikada ne izlazi iz stila i uvijek se osjećam udobno u njoj. Za poslovnije prigode, volim kombinirati hlače visokog struka, usku majicu i oversize sako. To mi daje ozbiljniji izgled, ali i dalje zadržava dozu elegancije.

 

 

9.Zbog kojeg se komada odjeće ili obuće najviše veseliš hladnijem vremenu? Koji jedva čekaš nositi?

U hladnijim mjesecima najviše se veselim nošenju čizama, bilo da su visoke ili niske. One ne samo da su udobne i praktične, već dodaju dozu stila svakom outfitu. Osim toga, vesele me i veste koje nosim preko košulja. Kombinacija veste i košulje omogućava mi slojevitu odjeću koja je i funkcionalna i modno privlačna. Kada je riječ o teksturama, volim se igrati različitim materijalima kako bih postigla zanimljive kontraste. Na primjer, kombinacija veste od debelog pletiva s laganim pamučnim košuljama stvara savršen balans između udobnosti i stila. To je ono što me uzbuđuje u hladnijim mjesecima - eksperimentiranje s različitim teksturama i slojevima kako bih stvorila toplu, udobnu i modno sofisticiranu odjeću.

10.Daj nam jedan modni savjeti!

Nemojte se bojati eksperimentirati sa statement komadima! Odaberite jedan upečatljiv komad odjeće, bilo da je to jarka boja (posebno zimi kada većina nosi tamniju odjeću poput sive ili crne), neobičan uzorak ili izvanredan detalj, i neka on bude središnji element vašeg outfita. Kako bi se ovaj komad istaknuo, kombinirajte ga s neutralnim komadima poput bijele majice, crnih hlača ili traperica te sivog sakoa ili jakne. Uravnotežite outfit kako biste postigli sofisticiranu harmoniju, a dodavanjem neutralnih dodataka, poput crne torbe i obuće, dodatno ćete doprinijeti ravnoteži. No, najvažnije je nositi svoj statement komad sa samopouzdanjem i ponosom, jer moda je izražavanje vlastite osobnosti, a eksperimentiranje je ključ stvaranja jedinstvenog stila.
Također, u zadnje vrijeme posebno, monokromatski outfiti su izvrsna opcija jer stvaraju elegantan, skladan i suvremen izgled, a njihova prednost je jednostavnost kombinacije. Ključ je odabrati nijanse iste boje koje se međusobno slažu i stvaraju dubinu. Osim toga, različiti materijali i teksture u istoj boji dodaju interesantnost i dimenziju outfitu. Igrajte se sa svjetlinom i tamnošću boja kako biste istaknuli različite elemente vašeg outfita. Ovo je jednostavan, ali efektan način za postizanje sofisticiranog i modernog stila.

 

 

11.Koliko se tvoj stil promijenio od srednje škole? Što je najviše utjecalo na njegovu promjenu?

Moj stil se značajno promijenio od srednje škole. Dok sam bila u srednjoj školi, nisam toliko eksperimentirala s modom i nisam pridavala toliku pažnju svojoj odjeći kao sada. Međutim, dolaskom na fakultet i kasnije na posao, željela sam izgledati ozbiljnije i poslovno, posebno na radnom mjestu gdje sam često bila najmlađa u ekipi. Ta promjena je bila potaknuta željom da me drugi shvate ozbiljno, a modni stil mi je postao važan način izražavanja moje profesionalne zrelosti i samopouzdanja. Tako sam počela eksperimentirati s različitim stilovima i komadima te se trudila stvarati modne kombinacije koje odražavaju moje trenutne životne okolnosti i ambicije.

12.Kada bi jedan komad obuće trebala nositi do kraja života, koji bi to bio? I zašto?

Kada bih trebala odabrati jedan komad obuće koji bih nosila do kraja života, to bi svakako bile udobne tenisice. Iako su tenisice jednostavan komad obuće, posebno bijele koje je lajlakše stilizirati, imaju sposobnost pružiti nevjerojatnu udobnost i praktičnost za svakodnevno nošenje ali i za putovanja. Yeezy tenisice, iako možda nisu najpristupačnije, poznate su po izvanrednoj udobnosti i kvaliteti, što bi ih učinilo odličnim izborom za dugoročno nošenje.

13.Što bi htjela da se opet vrati u modu?

Iskreno, nemam posebno nešto za čim žudim da se ponovno vrati u modu. Za mene je moda više izraz osobnog stila i individualnosti, nego praćenje trendova. Ako mi se nešto svidi i osjećam se ugodno u tome, nosit ću to bez obzira na to je li trenutno popularno ili ne. Važno mi je da se osjećam dobro u onome što nosim i da to odražava moju osobnost, bez obzira na to što trenutno vladaju modne preferencije.

14.Koji je najbolji modni trik koji si naučila na društvenim mrežama?

Jedan od najkorisnijih modnih trikova koje sam naučila na društvenim mrežama je kako pravilno složiti i organizirati ormar. To uključuje metode za savijanje i spremanje odjeće kako bi se maksimizirao prostor, ali i za brže pronalaženje određenih komada. Također sam naučila kako bolje kombinirati različite komade odjeće. Društvene mreže često pružaju mnogo korisnih savjeta i inspiraciju za stiliziranje, i definitivno su me naučile kako iskoristiti svoj ormar na najbolji način.

 

 

15.Koja ti je omiljena maskara, a koji ti je omiljeni ruž?

Što se tiče maskare, ruževa i šminke općenito, volim eksperimentirati i isprobavati različite proizvode. Često kupujem nešto novo što se pojavilo na tržištu, ali kada mi nedostaje inspiracije za novim proizvodima, često se vraćam brendu Too Faced i njihovoj maskari „BTS" jer se pokazala praktičnom za nanošenje i lako se skida. Što se tiče ruževa, u posljednje vrijeme sam oduševljena Kiko Milano proizvodima jer nude izvanredne boje i kvalitetu. S obzirom na raznolikost proizvoda na tržištu, uvijek je zabavno istraživati i otkrivati nove favorite u svijetu ljepote.

16.Koja je po tebi najveća modna greška koju netko može napraviti?

Potpuno razumijem da svatko ima svoj vlastiti stil i preferencije, te da moda može biti subjektivna. Ne bih željela osuđivati druge zbog njihovih modnih izbora, ali osobno volim vidjeti kada ljudi odaberu odjeću koja naglašava i ističe njihovu jedinstvenu figuru i pristaje njihovoj veličini. Smatram da je važno da se osjećamo udobno i samopouzdano u onome što nosimo, jer to često rezultira najboljim modnim izborima.

17.Koji je jedan komad odjeće ili obuće koji svi vole, a tebi se ne sviđa? I zašto ti se ne sviđa?

Crocsice su obuća koju osobno ne razumijem i teško mi je pronaći prigodu za njihovu upotrebu, pogotovo s dodacima koji su se počeli pojavljivati. Mislim da za ljetno vrijeme postoje mnogo drugih opcija obuće koje su udobne, ali i estetski privlačnije.

Lara Medić modna influencerica izgledati fensi svaki dan outfiti inspiracija modni savjeti svakodnevni outfiti izgledati sređeno modni leksikon intervju

Još vijesti