Maneskin

Prije tri godine na Eurosongu je pobijedio talijanski bend Maneskin i u jednoj noći život im se okrenuo naopačke! Iako su bili poznati i do Eurosonga, bili su poznati u Italiji, a danas su svjetske zvijezde.

Pobjeda na Eurosongu ne garantira svjetsku slavu. Zapravo ne garantira nikakvu slavu i većinom pobjednici budu zaboravljeni, a pamti ih samo država ih koje dolaze. Nemaju svjetske turneje, hitove na radijskim postajama diljem svijeta niti gomilu fanova. Ipak, nekada se dogodi da pobjeda na Eurosongu pomogne proslaviti izvođača i promijeni mu život. Zadnji se put to dogodilo prije tri godine kada je pobijedio Maneskin. Preko noći su prestali biti poznati samo u Italiji iz koje dolaze i zavoljeli su ih ljubitelji rock glazbe diljem planete – od SAD-a preko Europe do Azije.

Drugo polufinale Eurosonga ANKETA:Tko je najveća konkurencija Baby Lasagni večeras? Pogledajte redoslijed nastupa

Stekli su toliku popularnost kroz par godina od pobjede na Eurosongu da je frontmen Damiano David ove godine čak bio i gost na Met Gali, događaju koji je rezerviran samo za najveće zvijezde. Može li se isto dogoditi i Baby Lasagni? Zašto ne!

 

 

Maneskin i Baby Lasagna imaju više sličnosti nego što bi na prvu pomislila!

1.Oboje su unaprijed proglašeni favoritima
Baš kako je Maneskin proglašen favoritom 2021. godine i prije nego su uopće nastupili na Eurosongu, isto se sada događa i s Baby Lasagnom. Od trenutka kada se saznalo da nastupa na Dori obožavatelji su se počeli skupljati. To što je Baby Lasagna favorit mu može samo pomoći u finalu.

2.Pjesme su im u alternativnom žanru
Prošlo je vrijeme kada su na Eurosongu pobjeđivale pop pjesme i balade! Rock, metal i ostali alternativni žanrovi sve su više zastupljeni i sve češće završavaju visoko plasirani. To što je pjesma žešća može samo biti plus.

3.Izdvajaju se izgledom
Kao i Maneskin, i Baby Lasagna izgleda drugačije, neobičnije i zanimljivije. Upravo se zbog toga izdvaja i upada u oko. Iako njegova odjevna kombinacija nije kontroverzna kao što je bila od Maneskina, o njoj se priča.

Predstavnica Luksemburga Tali - 1 Ova država nije bila na Eurosongu 30 godina, a sada su došli – i oduševili! Evo zašto su konkurencija Baby Lasagni

4.Na Eurosong su došli kao nepoznati bend
Baby Lasagna nije ime koje je itko znao, a danas ima fanova na svim stranama Europe. Ni Maneskin prije nastupa na Eurosongu nisu bili toliko poznati i nisu imali velike svjetske turneje kao što imaju sada. Oba su izvođača bila manji izvođači, poznati samo fanovima svog glazbenog žanra.

 

 

5.Znalo se da službenom žiriju neće biti favorit
Šanse da će stručni žiri Eurosonga dati Maneskinu najviše bodova su bile male i nisu se dogodile. Čak su tri kandidata dobila više bodova od strane žirija od njih! I svejedno su pobjedili! Isto se i sada pretpostavlja da Baby Lasagna neće biti favorit stručnog žirija, a ovo je dokaz da i ne mora biti dok je god favorit publike.

Harry Potter film Jedna je pjesma sinoć na Eurosongu imala poveznicu s Harryjem Potterom

6.Karizmatičnost osvaja publiku
Da, pjesma je bitna, ali isto tako i ponašanje izvođača. Ako će netko biti umišljen, arogantan i hladan, neće se svidjeti publici. Maneskin su bili karizmatični, a Damiano je postao simpatija mnogih djevojaka. Baby Lasagna je također super simpatičan, drag i prizemljen – nemoguće ga je ne zavoljeti. Ostavlja dojam da bi s njim bilo prezabavno sjesti na kavu i ima super komunikaciju sa svojim fanovima.

Tko je i s kojom pjesmom predstavljao Hrvatsku na Eurosongu one godine kad ste se rodili? Pobjednici s Dore 1994. – Tony Cetinski: Nek' ti bude ljubav sva 1995. – Magazin: Nostalgija +14 1996. – Maja Blagdan: Sveta ljubav

Najgore odjeveni izvođači na Eurosongu kroz godine - jednom je i Hrvatska osvojila ovu titulu Eurosong - najgore odjeveni 2003. Rusija 2004. Rumunjska +15 2005. Makedonija

Eurosong 2024 Maneskin baby lasagna sličnosti šanse za pobjedu

Još vijesti