Galerija Patricia Baradić - 5 Patricia Baradić - 1 Patricia Baradić - 2 +9 Patricia Baradić - 3

Znaš da su tvoje odjevne kombinacije stvarno dobre kada te ljudi non stop pitaju gdje si pojedine komade kupila. Patricia sve nosi tako dobro da kada ju vidimo u nekoj haljini – želimo ju i mi!

Kada otvoriš njen profil na Instagramu, zapljusnut će te šarenilo i divne ljetne odjevne kombinacije. Patricia Baradić ima stil koji je tako jednostavan, a opet tako poseban. Ne boji se boja i uvijek uspije pronaći odjevne komade koji jednostavno zapnu za oko i moraš znati gdje ih je nabavila. Ona je agentica za nekretnine i influencerice iz Zadra, a njen nas je stil osvojio na prvu. Otkrila nam je neke svoje modne i beauty favorite, a dala je i hrpu savjeta koji će svakome sigurno dobro doći. Koji joj je najbolji SPF, koje parfeme nosi kada dođe ljeto, gdje većinom kupuje odjeću i kako uvijek pogoditi svoju veličinu kod online shoppinga? Samo su neki od detalja koje možeš pročitati u intervjuu s Patriciom.

1.Koja ti je omiljena ljetna haljina u tvom ormaru i gdje si ju kupila?

Ne mogu se odlučiti za jednu najdražu, ali ljeti preferiram lepršave, duge haljina koje uz par detalja jednako dobro izgledaju i u dnevnom i večernjem izdanju kao što je žuta s Asosa koju sam nedavno prošetala Šibenikom.

 

 

2.Koje modne influencerice ti pratiš?

Prvi inspirativni profil koji mi pada na pamet, iako nije primarno modni je @fvlyacelik čiju estetiku i „slow living“ način života rado ispratim.

3.Koji ti je omiljeni modni dodatak za nabaciti na sebe kada outfitu fali ono nešto?

Bez dobrih i upečatljivih naušnica ne izlazim iz kuće i mislim da je upravo nakit taj koji zaokružuje cijeli outfit.

4.Za koji si komad odjeće u posljednje vrijeme dobila najviše upita oko toga gdje si ga kupila?

Uvijek se šalim kako većina poruka koje dobivam započinje s „Odakle je…?” i uvjerljivo ih je najviše uslijedilo nakon fotke s Korčule u lanenoj dugoj haljini koja je postala viralna i zbog koje i dan danas odgovaram na upite gdje je kupljena.

 

 

5.Opiši svoj stil u 3 riječi.

Uvijek mi je najteže odgovoriti na pitanja o svom stilu jer imam dojam da kod mene ima baš svega i da svašta volim nabaciti na sebe, ali reći ću: šareno, razigrano, ženstveno.

6.Ima li neki komad odjeće koji danas nosiš i obožavaš, a u teen godinama ga nisi htjela ni pogledati?

Mlađa Patricia bi bila zgrožena količinom boja i uzoraka u ormaru budući da sam u tom periodu nosila pretežito neutralne boje, najčešće crnu od koje sada bježim. Boje su u moj život ušle prije svega tri godine, a tek zadnje dvije svoje kombinacije dijelim na Instagramu.

7.Koju ćeš obuću nositi s haljinama ovog ljeta?

Udobnost mi je na prvom mjestu tako da ćete me većinu vremena sretati u natikačama. Jednako volim one s platformama i bez, a obavezno moraju biti u ljetnim veselim bojama. Za večernje izlaske biram sandale na petu, ali samo ako znam da me ne čeka puno hodanja i stajanja.

 

 

8.Gdje najčešće kupuješ odjeću?

Veliki sam pobornik online shoppinga i gotovo nikad ne hodam po trgovinama i isprobavam odjeću po svlačionicama. Smatram to gubitkom vremena. Najčešće košaricu punim na Asosu, Mangu i Zalandu.

9.Koji ti je omiljeni parfem za ljeto?

Bez parfema ne izlazim iz kuće, skupila se s vremenom lijepa kolekcija i ne mogu se odlučiti za samo jedan, ali u top 3 ulaze: YSL Libre kao moj cjelogodišnji izbor, osunčani Tom Ford Eau De Soleil Blanc i čisto ljeto u bočici D&G Light Blue Sun.

10.Imaš li neki savjet kako ljeti održati šminku što više postojanom na licu?

Ljeti se nemam naviku šminkati svaki dan, imam zahvalnu kožu lica i pustim ju da diše kroz dan. Kvalitetna priprema lica i dobar puder u kamenu bi trebali odraditi svoj posao.

11.Uvijek si u bojama i šarenilu, koji je po tebi najbolji savjet kako ukomponirati više boja u jedan outfit, a da to izgleda dobro?

Volim se voditi pravilom da u modi pravila ne postoje. Spajati različite uzorke, boje i materijale. Iako obožavam boje, nikad ih na sebi nemam više od tri istovremeno, a ljeti šarene outfite volim upotpuniti detaljima od prirodnih materijala kao što su šeširi ili cekeri te ih tako izbalansirati.

 

 

12.Kako kada kupuješ online pogodiš pravu veličinu i pravi model haljine da ti dobro stoji? Kojom se metodom ti koristiš?

Rekla bih da imam dugogodišnji staž u online shoppingu pa je iskustvo dovelo do toga da rijetko pogriješim s odabirom veličine. Jako dobro poznajem brendove koje kupujem pa samim time i one čiji su modeli nešto veći ili manji od standardnih, a i po fotkama na stranici mogu zaključiti kako bi isti izgledali na meni. Većina online trgovina ima tablicu s veličinama pa je gotovo nemoguće pogriješiti, a ako se to ipak dogodi, na provjerenim stranicama povrat je brz i jednostavan.

13.Koju SPF kremu koristiš tijekom ljeta za lice?

La Roche-Posay ANTHELIOS Shaka fluid SPF50+ je moj favorit godinama, a opasno mu parira Isdin Fusion Water SPF 50 koji sam otkrila prošlo ljeto.

14.Što se baš uvijek nalazi u tvojoj torbici?

Sigurno ste primijetili da preferiram manje torbice pa je tako i sadržaj u istima ograničen i relativno dosadan. U torbici su obavezno privatni i službeni mobitel, ključevi od auta i kuće, kartica, jedini ruž koji trenutno koristim; Clinique Black Honey i u slučaju da ostane mjesta ubacim kremu za ruke.

Patricia Baradić Moda haljine ženstveni stil modni leksikon Modni stil intervju

Još vijesti