Galerija Karla Croft - 4 Karla Croft - 10 Karla Croft - 2 +6 Karla Croft - 3

U našem smo „Modnom leskikonu“ ovaj tjedan ugostili domaću influencericu Karlu Zelić, koju s društvenih mreža možda ipak znaš po imenima Karla Croft ili Superbabekillah. Njen je stil za čistu desetku!

Karla je prepoznatljiva po svojoj plavoj kosi i pomalo neobičnom stilu. Komadi odjeće u kojima ćeš nju vidjeti, nisu nešto što bi svatko imao hrabrosti nositi, ali ona ih nosi savršeno! Najčudnije kombinacije ikada na njoj djeluju tako prirodno. Nosi ih sa samopouzdanjem! Od Karle možemo naučiti jako puno o modi, a da nam udijeli neku svoju mudrost, pozvali smo ju da bude sljedeća gošća u našem serijalu „Modni leksikon“. Odgovorila nam je na sva naša pitanja, a kakve nam je sve savjete dala i što je ispričala o svom stilu – saznaj u nastavku.

1. Da moraš svom stilu dati neko ime, koje bi to bilo?

„Mixing cream with the trash“ - nije ime nego rečenica, ali trenutno mi je prva pala na pamet kao opis mog stila. Moj stil spoj je raznih stilova koji reflektiraju moju osobnost koja je višedimenzionalna i šarolika, što se odražava i u mom stilu. Volim spajati apsolutno sve stilove u jedan, sebi svojstven. Miksam ženstvene komade s „tomboy“ muškim komadima, volim rubne i provokativne kombinacije koje su „edgy“, ali i jednostavne i pročišćene komade, sportski stil, streetsyle, ali i klasičnu eleganciju. Spajanje svih tih raznih stilova u jedan, rezultira eklektičnim stilom koji ne poznaje pravila i granice. Često se šalim i kažem „I'm every woman, it's all in me“, ali zaista se tako osjećam, mogu furati i furam apsolutno sve vrste stilova i ne mogu i ne želim se ograničiti samo na jedan.

 

 

2. Kada si otkrila svoj stil i što ti je pomoglo u tome?

Oduvijek sam imala svoj specifičan stil, još od osnovne škole. Mislim da mi je izražavanje kroz odjeću urođenu i nikada nisam morala „tražiti“ ili otkrivati svoj stil, on je oduvijek bio tu, samo je s vremenom evoluirao. Najveći utjecaj na moj stil imali su glazbenici i umjetnici uz koje sam odrastala, filmovi koji su me inspirirali, ali i činjenica da sam odrastala u maloj sredini u kojoj se većina ljudi oblačila isto i trebala mi je doza hrabrosti da budem svoja i furam svoj stil unatoč predrasudama i osuđivanjima drugih. Ostala sam vjerna sebi i na to sam iznimno ponosna jer sam upravo zbog toga danas ovdje gdje jesam i od svog stila i cijele priče koja se veže uz njega, uspjela sam ostvariti karijeru.

3. Koji ti je omiljeni outfit koji si do sada nosila?

Jooj, užasno teško pitanje, pogotovo za mene koja sam vaga u horoskopu (smijeh :D). Teško mi je izdvojiti samo jedan outfit, ali jedan od dražih mi je kreacija Donovana Pavlekovića koju sam nosila kada sam osvojila nagradu Elle Style Awards za influencera godine.

 

 

4. Koji je komad odjeće ili obuće u tvom ormaru najdulje? Neki kojeg se odbijaš riješiti.

Jako se teško odvajam od tenisica, iako ih imam zaista previše. Tenisice su mi oduvijek bile slaba točka i s godinama sam postala kolekcionar raznih modela tenisica. Više stvarno nemam prostora u stanu i ovu jesen planiram napraviti veliku čistku, držite mi fige haha.

5. U kojem dućanu/web shopu uvijek pronađeš neke super ulove?

S godinama sam postala pravi maher za online shopping i naučila sam najbolje trikove za uloviti dobre komade na popustima. Jako volim Depop, Vestiare i Grailed kao destinacije za dobre dizajnerske second hand ili nove komade. Osim njih Asos i Zalando su mi uvijek go to web shopovi koji imaju široku selekciju brendova i brzu dostavu, tamo uvijek pronađem fora stvari. EndClothing, Farfetch i MyTheresa su mi super za dizajnerske i streetstyle komade, koje najčešće lovim na popustima. Lista je zaista dugačka, ovo su neki koji mi prvi padaju na pamet :)

6. Koji je najbolji savjet koji si dobila i od koga je bio?

Najbolji savjet koji sam dobila bio je mamin, a to je da mogu biti odjevena u najskuplju odjeću, ali ako imam fleku ili je odjeća izgužvana, sve pada u vodu. Važno je paziti na detalje, koliko god da sam opuštena i neopterećena, na takve detalje uvijek pazim. Što se savjeta za ljepotu tiče, slično, nokti, zubi i higijena općenito uvijek trebaju biti na prvom mjestu.

 

 

7. Gdje pronalaziš inspiraciju za svoje outfite?

Posvuda, zbilja. Meni je problem što imam previše inspiracije i nekad me optereti to što imam stotinu ideja koje ne stignem realizirati. Inspiraciju crpim posvuda: u malim trenutcima života koje mi oko zamijeti, s interneta i društvenih mreža kao i svi jer se svjesno ili nesvjesno konstantno inspiriramo svime što konzumiramo, kroz filmove, pjesme. Inspiracija je zaista svuda oko nas, samo treba obratiti pažnju.

8. Koji ti domaći influencer ima super stil?

Moram priznati da među domaćim influencerima ne mogu izdvojiti osobu koja mi ima super stil koji rezonira sa mnom, pritom ne mislim da se domaći influenceri loše oblače, ali ničija estetika mi se ne sviđa posebno da bih izdvojila neku osobu.

9. Koji komad odjeće/modni trend nema šanse da ikada obučeš?

Tenisice na petu i jeggings traperice. To dvoje mi je apsolutni no-no i nikada to ne bih odjenula.

10. Što još želiš ostvariti u svijetu mode? Imaš li neki san, neku suradnju, što još nisi ostvarila, a jako želiš?

Što se domaće scene, odnosno karijere tiče, ostvarila sam većinu stvari koje sam htjela i na tome sam iznimno zahvalna, a i ponosna na sebe. Imam još jedan san koji želim ostvariti na domaćem terenu ali zasada ću ga zadržati za sebe. Što se tiče ostalih suradnji i kolaboracija, sve koje su mi na listi želja suradnje su s inozemnim brandovima i polako se krećem u tom smjeru. Nedavno sam ostvarila suradnju s Muglerom i jako sam ponosna na tu kolaboraciju jer sam prva hrvatska influencerica s kojom su direktno surađivali i na to sam baš ponosna.

 

11. Koji parfem voliš nositi tijekom ljeta?

Moj prvi, stari favorit još iz doba srednje škole je L'Imperatrice od D&G-a, njega godinama koristim i emotivno sam vezana za njega. Osim njega, Tom Ford Neroli Portofino mi je ljetni favorit, kao i Maison Margiela REPLICA Beach Walk.

12. Ostaješ li nekada bez ideje kakav outfit nositi? Ako da, imaš li neku „formulu“ za slaganje outfita kojoj se tada okrećeš?

Stvarno nikada ne ostajem bez ideja, ali ponekad kada nisam posebno inspirirana ili mi se napsrosto ne da previše razmišljati, moj go-to su baggy jeans, bijeli top, kožna jakna i tenisice ili čizme.

13. Što je po tebi najbitniji dio svakog outfita?

Najbitniji dio svakog outfita je osoba koja taj outfit nosi. Osobnost i energija su ono što outfit čine dobrim, bez toga su to samo komadi platna koje tijelo nosi. Bitno je da mi nosimo outfit a ne on nas.

14. Bi li se ikada ofarbala u neku drugu boju? Koja bi to bila?

Daa, da mogu, mijenjala bih boje kose svaki dan! Prije sam puno više eksperimentirala s bojama kose, ali sam se zaustavila jer mi plava jednostavno najbolje stoji i to sam si ja, a kada imaš plavu kosu, važno je da ostane zdrava a eksperimentiranje s farbanjima to nažalost otežava. Imala sam i smeđu kosu, i minival, prošla sam razne faze s kosom. Moram priznati da mi fali eksperimentiranje i upravo sam si naručila par perika da se malo poigram, kad se već ne usudim farbati i uništavati kosu.

 

 

15. Kakvu odjeću voliš nositi „za po doma“?

Ajme, što udobniju i ružniju haha. Doma volim biti u udobnome i nekad čak uživam u tim random kućnim trash kombinacijama. Iako, ovisi o danu, nekad i za po doma volim imati udobne, ali slatke kombinacije, ali uglavnom sam doma baš u nekim najudobnijim „krpama“.

Karla Zelić Karla Croft superbabekillah modni leksikon Moda intervju modna influencerica

Još vijesti